Skoda Monte Carlo

Peugeot е-208 набира сериозна популярност

Peugeot е-208 набира сериозна популярност

Peugeot е-208 набира сериозна популярност

Реклама Renault Arkana
Все повече купувачи се насочват към електромобилите. Тази потребителска нагласа не се пропуска от нито един сериозен производител, какъвто е и концернът PSA. И резултатите са вече налице...

Новото поколение на компактния хечбек Peugeot 208 е съвсем отскоро на пазара и търсенето му постоянно се увеличава. От компанията споделят, че вече имат голям брой предварителни поръчки, като една четвърт от тях са за електрическия вариант на модела.

Става дума за Peugeot e-208, който има електродвигател с мощност 100 кВт/136 к.с. и акумулатор с капацитет от 50 кВтч, осигуряващ пробег с едно зареждане от 340 км, измерен по европейската методика WLTP.

Популярността на модела потвърждава и дори надхвърля прогнозите на компанията. В тях се предполагаше, че електроверсията ще поеме около 10% от продажбите на новия модел. Сега се оказва че според броя на предварителните заявки може да се очаква потенциално нарастване на дела на елверсията до 20%!

Планираното годишно производство на новия модел е 300 000 екземпляра, в който според коригираните прогнози на компанията доста сериозна част ще се падне на напълно електрическия вариант на новия 208. Във Франция цената на модела тръгва от 32 000 евро.

От PSA, обаче, държат още един силен коз в ръката си – напълно идентичния от техническа гледна точка Opel Corsa-e, за който се очакват още повече реализации, защото в Германия цената му тръгва с 500 евро по-надолу и пазарът е по-голям от френския. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Dacia Renault

Новата Dacia Spring е "ценова декларация"!

Апр 23, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Honda Kia NIO Tesla Volkswagen

Най-четеното от изминалата седмица (16/2024)

Апр 21, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

В Германия спада интересът към купуване на електрически автомобили

Апр 19, 2024