Lasurit

Внимание отворена внезапно врата!

Внимание отворена внезапно врата!

Внимание отворена внезапно врата!

Реклама Honda ZR-V
С вратата на колата не бива шега. Ако забравите да погледнете в огледалото или през рамото си, докато излизате от колата и отваряте вратата, това застрашава не само колоездачите, приближаващи се отзад. Ако се сблъскат с вратата на автомобила, резултатът е падане с наранявания на главата или краката.

Според скорошно проучване на Forsa като част от кампанията "Завъртете главата си, вижте назад!", около 45 процента от анкетираните колоездачи са преживели поне веднъж почти подобен инцидент. То е поръчано от Германския съвет за пътна безопасност (DVR) и дава нови резултати относно риска от подобни злополуки. Общо 45 процента от анкетираните колоездачи поне веднъж почти са се замесили в подобна ситуация, а шест процента са имали сблъсък с отворена врата на превозното средство. Велосипедистите в жилищни райони с повече от 100 000 жители са преживявали подобна авария повече от веднъж.

Целта на кампанията е да повиши чувствителността на пътниците в превозните средства и велосипедистите към опасността от аварии при удар в отворена внезапно врата.

Шофьорите и пътниците трябва да са наясно със своето задължение при влизане и излизане и най-добре използвайте нидерландската хватка преди да отворите вратата. С т.н. „холандската дръжка“ не отваряте вратата на колата с ръката, която е най-близо до вратата, а с другата ръка. Това автоматично обръща горната част на тялото и по този начин улеснява погледа назад над рамото. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024