Внимание! Леко с диетичните напитки и фрешовете

Те могат да доведат до диабет тип 2
8 окт 2019 03:19, Петя Славова
13
Внимание! Леко с диетичните напитки и фрешовете
Снимка: Pexels

Дори диетични, газираните напитки и фрешовете от плодове застрашават здравето, тъй като увеличават риска от появата на диабет тип 2, пише в. "Daily Mail". Изданието се позовава на проучване в Харвардския университет.

Екип от специалисти, начело с Жан-Филип Друен Картие, анализирали здравните данни на 200 хиляди души в продължение на 26 години. От получените резултати проличало, че консумацията само на допълнителни три чаши и половина фреш от портокал увеличава риска от развиване на диабет тип 2 с 15 процента.
 
Също така хората, редовно консумиращи диетична Кока-Кола, са изложени на 18-процентов риск от същия тип диабет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: здраведиабет тип 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТанюДомашното вино в повечето случаи а пълен ***. С извинение за малкото които знаят как се прави добро вино. Дори и евтините индустриални варианти (не боксовете с оцветители и есенции) са по-добри.
7
0
 
3
 
! Отговори
Таню преди 4 години
До 3,Aбе, аз бира не пия, ама според мен биропиещите ще те допълнят с нея :)Всичко е много вярно, както си го казал. Аз, например, спрях с твърдия алкохол, щото го усещах вече като излишен (не значи, че на някой купон няма да си налея, но е като изключение). Пийвам качествено вино, какво разбирам под това - хубаво, плътно домашно вино с ясен произход. Пийвам го с мярка. Друго мн. добро е арменското вино (вярно, скъпо е). Спрял съм безалк. и сокове, само по някой и друг фреш, разреден с вода.
6
0
 
5
 
! Отговори
3, преди 4 години
Вредна е захарта, но още по-вредни са изкуствените й заместители, каквито има в газираните напитки, дето са уж диетични. Единствените напитки, които си заслужават да бъдат употребявани, са чистата водица, млякото, естественият натурален сок без добавки /в умерени количества от него, по-добре са живите цели плодове/ и ... виното, дето даже в Библията е увековечено и не се забранява /пак се внимава в количествата/.Всичко друго е ***. Без който човек и може и трябва да минава.
5
1
 
10
 
! Отговори
верт преди 4 години
Няма да казвам нищо за коментатор номер 1 и хората харесали коментара му,защото може да прозвучи като обида,а аз не искам никого да обиждам.Колега,ти за качество на живот чувал ли си ? Или за тебе е все едно дали,ще живееш 20-30 години без някой и други пръсти на краката,*** периодично,със сърдечна недостатъчност и един полужив бъбрек,10-15 години без един или два крака и 5-10 години напълно сляп.Тогава на магистралата,ще искаш да отидеш и да те отнесе ТИР,ама няма да можеш.
4
1
 
4
 
! Отговори
Коктейл преди 4 години
Като пиете каквито и да е било напитки, внимавайте със сламките!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основният рисков фактор в напитките е захарта.Зависи соковете от какви плодове са.Грозде, сливи, череши, това от което се прави вино и ракия съдържа високи нива на захари което е риск.Ябълките са с по-малко захар.Цитрусите са по средата, лимоните почти нямат захар докато портокали и мандарини имат повече.Аз пия кока кола без захар и нямам проблеми.Стандартната кока кола се прави с глюкозо-фруктозен сироп, което е "ракетно гориво", а не обикновена захар и е най-опасно.
2
3
 
16
 
! Отговори
Рекламодател до 1, 4 преди 4 години
Харесвам начина ти на мислене! Любимите ми клиенти са с начин на мислене "Веднъж се живее" и "Къде не си ги дал тия 50-100 лв." От вас се издържам. Дерзайте любими мои.
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво?Предпазваш се от диабет излизаш и те отнася някой на пешеходната пътека.Всички сме за малко на тази земя и колкото и да се пазиш от едно няма как да се предпазиш от всичко.Живота е каквото видиш и каквото хапнеш-толкова!И не се знае до кога.Всеки ден е дар!