След "Томас Кук" фалит и у нас – "Астрал Холидейз" спира работа

Компанията прекратява дейността си от днес
37
След "Томас Кук" фалит и у нас – "Астрал Холидейз" спира работа
Снимка: Pixabay

След британският туроператор Thomas Cook, който прекрати дейността си на 23 септември, налице е и първият фалит в туристическия сектор у нас, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

"С огромно съжаление и разочарование искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност на "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите". Това гласи съобщението на интернет страницата на туристическата компания.

От Астрал Холидейз съобщават, че са предприели всички необходими мерки и са изпълнили всички свои задължения във връзка със Закона за туризма, като от компанията имат сключена застраховка с ЗК "Уника".

Пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, които в момента се намират зад границата, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

Още икономически новини четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е добре премислено действие от Астрал.Фалирал не означава беден.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в бизнеса е така, има печелещи, има и фалити, нормално. това е капитализъм. шапка им свалям, че са имали застраховка и не са тръгнали нагло да искат с пари от бюджета да избегнат фалит, както някои други искаха.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още колко такива ще ,,хвърлят бялата кърпа'' на ринга,тепърва ще има да им се радвате.Лошото е че когато за тях е лошо,за нас бедните кошмарна трагедия.Имам предвид че кризите се отразяват най много върху работническата класа,демек беднюхите които са около 70-90 процента от световното население.Та не се радвайте толкова че някой е фалирал след толкова години в бизнес-нишата.
28
1
 
11
 
! Отговори
Една преди 4 години
Нищо им няма...както се появиха (от нищото)...така си и потънаха. А едва 5 години агентираха Томас Кук! Няма да забравя, 13.09.2013-беше петък...на 150 служители на бившата агенция наТомас Кук им се съобщаваше, че остават без работа, а Гълбачев се радваше...че открадна бизнеса (с подкупи) на готова, работеща машина с професионалисти, ...агенция създадена през 1994-5 и близо 2 десетилетия агентираше Некерман,в последствие -Томас Кук. Хак да им е! Алчни, ламтящи и накрая...недоказали се!!!
27
1
 
10
 
! Отговори
Астрал до Кук преди 4 години
Въх, уби ***!
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците не прощават предателствата. Физически няма да те докоснат, но то не е и нужно.
25
4
 
16
 
! Отговори
Господи, помилуй! преди 4 години
Гръмко име, миризлив фалит. Ще се преквалифицират в ало измамници, те туроператорите са си изпечени лъжци.
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До23. Руснаците като дойдоха 1944г. останаха и докараха и роднините си.
23
20
 
19
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Mолете се да дойдат руснаците че без тях закриват туризъма.То морето фекално,планините свалачища няма път,влакове РЕТРО .Трагедия търсим БОГАТИ ТУРИСТИ.София развиваме сега..
22
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От доста години използвах тази компания и нямаше никакви проблеми. Те бяха представител на Томас Кук за България и фалита на Кук повлече и тях. Хотелите и самолетните билети през агенция са по-евтини отколкото ако сам си правиш резервацията.
21
12
 
24
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Мдам, че кой вече ползва туроператори? При наличието на аирбнб и боокинг на кой са му притрябвали празни обещания? Последните години само така пътувам и почивката ми е в пъти по-добра. Да не говорим че когато се настаниш в апартамент или къща получаваш много повече от хотелска стая.
20
6
 
33
 
! Отговори
ГЕрБ ЕООД преди 4 години
Икономиката е стабилна... и стабилно потъва към дъното. Вода ще има за всички, а и пътуването е към края си. Дъното е съвсем близо. Спокойствие и само спокойствие. Растеж, магистрали, завод до завода, ленти... ти заспиваш!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 18. Знае само МФ и ДАНС.
18
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зад името на фирмата 'Томас Кук" знаеме и може да се провери кои са собствениците. Но зад Бг. фирмата " Астрал Груб'" нищо неможе да разберем. Нито как се появи нито как фалира.
17
6
 
22
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Бойко,Бойкоооо... :)
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15Съгласен съм с теб, като свързването с екскурзовод е задължително. Колкото и човек да прочете за това онова и къде да ходи, друго си е с местен екскурзовод, особено ако е българин и добре запознат със съответната държава. Има обаче далеяни дестинации като Виетнам, Перу и т.н. да не изброявам, където туроператорът не може да бъде заменен. Затова не е редно да се радваме на фалити, особено на компании, които са били коректни над 20 години.
15
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да не ви се случва това просто си организирайте сами пътуването.Примерно дестинация Париж...Първа стъпка - самолетни билети ;Втора - хотел/апартамент ;Трета - свързвате се с местен ексурзовод българин,които са вече навсякъде и могат да се договорят на доста добри цени и Четвърто - с първите три сте си сами туроператори!
14
9
 
19
 
! Отговори
До кога преди 4 години
Англичаните не спират да ни правят проблеми.
13
10
 
16
 
! Отговори
Гадове преди 4 години
Томас Кук уби тази Българска компания.
12
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужено.Като турист от дълги години аз мога да резервирам от Германски туроператорси пакети по *** на цени в пъти по евтино пот тези които получавам в лобито на хотела, когато с децата лично дойда в България Нека да фалират всичките комунистически измейкяри.