Skoda Monte Carlo

Volvo и Geely обединяват подразделенията си за двигатели с вътрешно горене

Volvo и Geely обединяват подразделенията си за двигатели с вътрешно горене

Volvo и Geely обединяват подразделенията си за двигатели с вътрешно горене

Реклама Opel Stock
Volvo Cars и Geely обявиха, че двете компании възнамеряват да обединят подразделенията си за двигатели с вътрешно горене (ДВГ) в единна структура, която ще има за цел да се превърне в отделен глобален доставчик на ново поколение двигатели с вътрешно горене и хибридни задвижвания.

От Volvo Cars споделят, че формирането на новата структура би дала допълнителна свобода на марката да се фокусира върху разработката на гама луксозни автомобили с изцяло електрическо задвижване. Компанията си е поставила за цел да формира продуктова гама, в която всеки един представител ще има изцяло електрическа или електрифицирана версия. До края на следващото десетилетие, от марката очакват половината от глобалната й да е формирана от изцяло електрически автомобили, а останалата от такива с хибридно задвижване. Последната технология ще дойде именно от новосформираното подразделение с Geely.

За Geely, обединяването на двете ДВГ подразделенията означава достъп до модерни и ефективни двигатели с вътрешно горене, както и хибридни решения, които да може да използва в марките си Geely Auto, Proton, Lotus, LEVC и LYNK & CO. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили XPeng

XPENG стъпва на два нови пазара

Апр 15, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус

Индия е на прага на рекордна 2024 година

Апр 15, 2024