Lasurit eshop

Внимание мъгла!

Внимание мъгла!

Внимание мъгла!

Реклама Skoda Monte Carlo
Есенното лошо време поставя всички шофьори на изпитание. Освен мокрият път, листата и мъглата представляват сериозна опасност. Тогава идва задължително и часът за пускане на задната светлина за мъгла. Но много автомобилисти не знаят кога точно светлина трябва да светне.

Правилото е лесно за запомняне - задните светлини за мъгла могат да бъдат включени, ако видимостта през мъглата е по-ниска от 50 метра. В мъгла водачите на пътните колони дават добра ориентация. Ако най-близкият не се вижда, видимостта е по-малка от 50 метра.

За фаровете за мъгла няма ограничение за видимост. Те могат да бъдат включени в случай на значителни препятствия поради мъгла, сняг или дъжд. Особенно са важни в сутрешните и вечерните часове. В мъглата липсват ориентири и понякога чуството за скорост се губи напълно. Много автомобилисти се чувстват потиснати в мъглата, искат бързо да се отърват от усещането и затова ускоряват, което е най-лошата възможна реакция.

Ориентирането по задните светлини на автомобила отпред също е типична грешка, защото шофьорите са склонни да карат много близо. Това е опасно и трябва да се запази дистанцията според обстановката и да се намали скоростта - това винаги трябва да е приоритет при лоша видимост.

Важна роля играят светлоотразителите на пътното платно и по мантинелите. Те не само дават информация за големината на видимостта, но и техните рефлектори осигуряват ценна информация. От дясната страна на пътя те са квадратни, отляво кръгли. Ако са оранжеви, те сочат към изход или кръстовище. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety Електромобили Tesla

Tesla намали двойно цената на системата си за автономно управление

Апр 14, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Безопасност | Safety Honda

5-звездна безопасност за Honda CR-V!

Апр 12, 2024