Половината от богатството на Европа - в 10% от домакинствата

Експертът Филип Смит пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 7 окт 2019 09:35 | 7 окт 2019 09:35, Красимир Ангелов
4
Половината от богатството на Европа - в  10% от домакинствата

Проблемите, свързани с икономическия растеж, са в три категории – първите опасения са свързани с това, че 10% от домакинствата в Европа притежават 50% от богатството в Европа. Виждаме разпад на доверието не само между правителствата и гражданите, но и между компаниите и потребителите.

Виждаме проблеми с устойчивостта, както и такива с отпадъците и пластмасата. Това заяви Филип Смит, CЕО, XYNTEO, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. Филип Смит е и един от лекторите на конференцията на Bloomberg TV Bulgaria The Next Big Thing, която ще се проведе на 17 октомври в София.

"Направихме сериозно проучване през последните 18 месеца. Срещнахме се с 25 от водещите европейски директори, за да разберем какво трябва да направят бизнесите. Откроихме 5 основни дейности. Те ще бъдат представени в доклада ни в следващата седмица", заяви Смит.

Според него за един бизнес е важна доходността. "Втората ни задача е да поведем потребителите. Определянето на бъдещето на професиите е третата. Близо 44% от професиите не са добре подготвени за дигитализацията. Това е една възможност за 2,5 млрд. евро", допълни той.

"Трябва да постигнем повече гъвкавост и повече информация за влиянието на дигитализацията. Последната дейност е как да подобрим сътрудничеството между компаниите и правителствата", каза още гостът.

Целия разговор с Филип Смит вижте във видеото ТУК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искахте капитализъм - получихте капитализъм.
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния "мега ум", чиято дейност се състой в целодневно разтягане на ластици и усвояване на едни НПО пачки.
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А у кого да бъде? У недоучилия Ром или българин или немец? Огромното разслоение в образованието води до богати и свръхбедни. Вторите сами са си виновни. В един дигитален свят те стават ИЗЛИШНИ! Всъщност ИТ сектора трябва да се ограничи, както и броя на излишните. Тогава ще мирне света. Иначе идеглобална война и изтребление.
1
1
 
41
 
! Отговори
Таню преди 4 години
ВТФ?Нищо общо м/у заглавие и съдържание на статията... Да поизтрезнеете, редакцията? ;)