В Америка се притесняват все повече за климатичните промени

Основен въпрос е колко скъпа ще излезе битката с промените
6 окт 2019 21:44,
25
В Америка се притесняват все повече за климатичните промени
Снимка: архив Reuters

Все повече хора се обединяват около разбирането, че климатичните промени оказват силно негативно влияние върху Земята. 38% от хората в САЩ определят климатичните промени като криза, а други 38% като мащабен проблем, показва проучване на Washington Post. Освен това броят на хората, които отричат наличието на проблем, намалява значително. Дори 60% от републиканците признават, че в основата на проблема е човешката намеса, пише Ноа Смит в анализ за Bloomberg.

Големият въпрос е какво биха сторили американските граждани, за да се разреши проблемът. Проучването на Washington Post сочи, че само 37% от анкетираните смятат, че са необходими сериозни лишения. Ако американците не обмислят да плащат с 2 долара повече за електричество на месец, вероятността за всеобщи действия изглежда ниска.

Важно е да се отбележи, че при наличието на сериозен план за забавяне на глобалното затопляне, голяма част от американските граждани ще бъдат засегнати финансово. И ако те пожелаят да са съпричастни в борбата с климатичните промени, то трябва да разбират икономическите саможертви, които ще е нужно да направят. Необходимите мерки могат да се видят най-добре в амбициозния климатичен план на губернатора на Вашингтон Джей Инслий.

Планът на Инслий призовава за производство на енергия без въглероден диоксид до 2035 г. Това означава пълен отказ от въглища и природен газ, като те ще бъдат заменени от източници като слънчева или вятърна енергия. Поради това ще трябва да се построят редица предприятия и заводи за съхранение на енергия, а сградите ще трябва да се приспособят за използването на електричество вместо газ за отопление и готвене. Освен това ще е необходимо изграждането на множество станции за зареждане на електромобили заради прехода от превозни средства на газ и бензин към електрически автомобили.

Още новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това консуматорско общество се притесняват единствено затова, какво още не си са купили.
24
0
 
5
 
! Отговори
:D преди 4 години
До 22Един ден *** *** ще разберете, че нищо авторитетно няма в учени, които за 30 години не са създали НИТО ЕДИН работещ модел.От 2000г година насам 4 пъти са "коригирали" суровите данни, защото не пасват на моделите им, температурите не нарастваха по моделите, а далеч по-бавно.Сега стана още по-сложно, защото температурите спряха да се покачват.Затова вече си говорим за "климатични промени", но без никаква научна обосновка. Не смеят да покажат старите си графики, но интернет помни.
23
0
 
3
 
! Отговори
Ива преди 4 години
няма нищо с климата... Китай построи мега летище за 100 милиона - 100 000 000 пътници на година!!!! (германия има 83 Милиона население)закупи стартово 800 допълнителни самолета...... трябва да се въвде нова система да управлява народа..
22
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден тези които сега бързат да нападат едно прекрасно момиче като Грета Тунберг, затова че алармира за глобалната климатична катастрофа, която очаква Земята, жестоко ще съжаляват за думите си. Тя не спира да стачкува и все повече хора я следват. На политиците им е неизгодно да приемат истините които им казва, затова я иронизират и я обвиняват в ненужно драматизиране на фактите. Но тя не си измисля нищо, тя просто цитира авторитетни научни данни и иска хората да слушат какво казват учените и да изискват от политиците спешни действия. Браво на американците че я приеха така радушно!
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Америка все по-успешно промиват мозъците". Това трябва да е заглавието.
20
0
 
2
 
! Отговори
то въпрос преди 4 години
Кой питА Тръмп, че да се притеснява?К''ви са тези 38%, да не би да да са латино ¿Нали САЩ - Тръмп отказаха да плащат (ООН) въпреки че са най-големите замърсители и ловци на на лед за Вода!?
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ню Йорк ще стане Венеция на Америка. Тогава ще принудят целия свят да спре да произвежда въглероден двуокис. Рано е още.
18
4
 
2
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До истината болиКу-ку ру-ку фафла чудна...
17
2
 
7
 
! Отговори
Додо преди 4 години
пише Ноа Смит в анализ за Bloomberg.===========Ясно - поредната доза неомарксистка, ционистка пропаганда.
16
2
 
9
 
! Отговори
Пак лозунги преди 4 години
"Уошингтън Поуст" е едно от кречеталата тъкмо на онези мошеници, които напъват да станат "екотрилионери". Друго освен пропаганда не може да се очаква от това парцалче. Защото опре ли до конкретни сметки, вижда се веднага до каква катастрофа ще доведе това бълнуване. Ако догодина победи кандидатът на демократите и тръгне да осъществява Green New Deal на невежото куку Окасио-Кортес и манипулаторите зад нея, в Китай и Русия ще има всенародни тържества и фойерверки. Това ще е краят на Щатите.
15
1
 
0
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Абсолютен факт е, че Барозо е от Маоиската Фракция на Португалската Комунистическа Партия, както и неин бивш претседател. Абсолютен факт е позицията на Меркел в Комунистическата Партия на Източна Германия, не само това, но е отговорна за Марксистко-Ленинското Образование на Младежта-това е официалната й позиция, т.е. реално Министър на Пропагандата.Тези хора преди 1989 в САЩ и Западна Европа ги пращаха в затвора-това също е факт!Факт е,че 1989 беше сценарии за изнасяне на Комунизъма на Запад!!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
За коя от държавите в Америка става дума?
13
1
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
прочете биографията на Барозо и Меркел, това дето пише в коментар 8 е в официалните им биографии. Ти мислиш ли, че преди 1989 някой с такава биография може да е лидер на Европа - не, такива ги затваряха за шпиони на вражески режим!! много ми е интересно, как факти се отричат?!
12
5
 
1
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До вчера руснаците превземаха ЕС днес вече са китайците:)))МаоистиТука пълно с психопати
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А що пише само за някво проучване в САЩ? Все едно заглавието да е "Европейският футбол загива" и по-натам статията да е за България. Или "Азиятскят президент отново изпробва междуконтинентални ракети срещу Япония".
10
2
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
прав си въздуха на Фандука е по-мръсен и от този в Пекин, но без индустрията и икономика за буквално трилиони, която Пекин има. Но селска учителка по Руски, наш човек от Партията, качествен кадър, от партия в която ако си си хвърлил партийната книжка, не те приемат.
9
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
е ти кой мислиш е шефа на ЕвроАтлантиците - естествено, че Комунистите в Пекин. Има още неразбрали 1989 кой под прикритие, уж сдавайки власта превзе Западна Европа!!
8
2
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
те Маоистите вече са Ви поробили - Барозо е не само прецедател на Португалската Комунистическа Партия, но и открит Маоист. Меркел е единственият външен лидер, не само посетил, но изнесъл лекция във Висшето Училище за Партийни Кадри в Пекин - там дори Дебелият Ким не го пускат, но факт - Меркел е лектор. Да не забравяме, че Меркел е и шефа на Младежката Комчунистическа Партия в Източна Германия. Така, че Вие още не сте разбрали кой всъщност 1989 превзе Европа - Комунистите!!!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 4Не знам питай Грата Туненберг и кукловодите и. На мен китайците не са ми забранили нищо за разлика от евроатлантиците.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богаташите стоящи зад Вашингтон поуст що не отидат при бедните по света, че за да спасят планетата ще трябва да станат още по-бедни?

Спонсорирани публикации