Lasurit eshop

Луда надпревара стартира с много огъната стомана

Луда надпревара стартира с много огъната стомана

Луда надпревара стартира с много огъната стомана

Реклама Nissan X-Trail
Второто издание на Луда надпревара за сезон 2019 стартира с чудовищно меле на състезателите и зрелищно шоу на мотори и UTV. Най-щурото автомобилно състезание на годината се завърна този уикенд на традиционната си локация – Околовръстен път в София до Симеоновско шосе. В съботния ден се проведоха първите битки на стоковите и много доработени автомобили, разделени в отделни класове.

Шоуто с мото „Спри агресията по пътищата, стани един от нас“ дава шанс на всеки участник да изпита какво е усещането при удар с ниска скорост в обезопасена среда, представяйки това и на публиката. Голямата награда на състезанието е лек автомобил и ще бъде връчен в днес.


В събота стартираха битките между участниците, открити с атрактивно стънт шоу с моторите на „Бат Чаво“ и „Премиум Рали София Свети Влас“, които направиха уникално представление, прескачайки UTV машината Polaris на „Митвас“ през рампа и трапец, разположени на трасето на Театъра на разрушението.


В първата серия на квалификации на неподготвените автомобили, по регламент изправяща една кола срещу друга в битка по точки, Renault Clio на отбора Кърти Дум загуби от Opel Опел Vectra А на Владимир Николов – Мантата, а след това последва епичен медиен сблъсък на Hyundai Lantra на Виктор Волкин от digital.bg срещу BMW E36 на Ангел Харизанов от Ауто Фест, ТВ Европа. Двамата журналисти се бориха много умело, но професионалният дрифтър Харизанов успя да вземе превес и да опази предната си част, като Волокин се фокусира на удари отпред, което унищожи радиатора му.


След тях Ford Escort на Муси Стоянов победи Димитър Динев от „Маргел“, а Клистиан Иванов с FIAT Tipo доказа, че репутацията за ръждата е само мит и победи с 1 точка пословично известната надеждност на Daewoo Lanos с пилот Симон Дойчинов.


Единствената дама Даниела Белева с Opel Astra спечели срещу Toyota Corolla, чийто пилот бе дисквалифициран за удар във вратата. След това всички победители от стоковите автомобили се изправиха един срещу друг едновременно, като победител и последен останал на ход бе BMW-то на Ангел Харизанов, който съгласно правилника имаше право да реши дали да участва при подготвените автомобили и той избра да се пробва при „чудовищата“. И съвсем логично изкара само няколко минути.


Трите групи на професионалните коли за Театър на разрушението целят избиране на един финалист за неделния ден. Лада 2105 с Красимир Шукадеров, стартира заедно с Audi B4 на отбора S car, Ford Focus на Mega Parts, Peugeot 206 на Еко текс и шампиона на шампионите - Джим Авто и BMW Е34, който без проблем победи в тази група.

Втората бе по-епична – Еко Той изпрати две коли – Daewoo Nubira и Rover 600, срещу също два автомобила на Кама Сутра – Mercedes Е клас и Audi 100, но „тоалетните“ и „позите“ бяха победени след много тежки удари от VW Vento на VW club България.

В третата група VW Golf 3 излезе срещу BMW Серия 3 Compact на Жоро от „Мирафиори“, монстър Alfa-та на Ивайло Манев и Ангел Харизанов със стоковата „тройка“, който мигновено стана на тройка и бе изяден от професионално подготвените автомобили. До края стигнаха двете BMW-та, а Жоро бе дисквалифициран след удар във вратата на противника си.

На финала се явиха само Джим Авто и останалото друго BMW, което се оказа на живот един единствен нанесен удар. И така шампионът си осигури място за финала в неделя. Когато ще видим и битка на известните личности, сред които рапъра Монти, рокаджиите Дидо от Д2 и Наско Пенев от БТР, както и ловкия Иван Кристоф – Човека паяк. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Automakers press releases Ретро Спорт Mercedes-Benz

Състезателна кола-легенда на Mercedes за Targa Florio от 1924 г. се завръща на пътя

Апр 25, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили Abt

Abt Cupra: Най-добър резултат след завръщането във Формула Е

Апр 22, 2024