New Dacia Duster

Volkswagen стартира производството на електромобила ID.3 през ноември

Volkswagen стартира производството на електромобила ID.3 през ноември

Volkswagen стартира производството на електромобила ID.3 през ноември

Реклама Skoda Monte Carlo
Производството на изцяло електрическия и пилотен за новото семейство ID на Volkswagen модел ID.3 ще започне през ноември тази година. От марката анонсираха също така, че първите представители на модела ще бъдат доставени на собствениците си през лятото на следващата година, като приоритет ще имат запазилите своите нови автомобили от лимитираната серия ID.3 1ST.

От Volkswagen анонсират, че към момента сглобените предпроизводствени представители на ID.3 са 400, а само преди няколко дни от марката споделиха това, че към момента са приели повече от 30 000 резервации за закупуването на електромобила.

"Началото на производството на ID.3 през ноември ще извести началото на една изцяло нова ера за Volkswagen- сравнима с тази от първия Beetle и първия Golf", коментира Томас Улбрих, член на борда на Volkswagen, отговорен за електрическата мобилност.

Volkswagen ID.3 отбелязва световната си премиера по време на международното изложение във Франкфурт, като ще се предлага в три версии, в зависимост от капацитета на интегрираната си батерия. Електромобилът е първия от изцяло новото семейство ID, разработен е на изцяло нова специално разработена MEB (Modular Electric Drive) платформа и поставя началото на електрическа офанзива, в резултат на която VW Group ще лансира на пазара общо 33 автомобила през следващите 3 години. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили MINI

Новото MINI Aceman

Апр 24, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Тестове BYD Mazda

BYD Experience Day с Yangwang U8 - видео

Апр 24, 2024