Lasurit

Renault електрифицира Clio и Captur

Renault електрифицира Clio и Captur

Renault електрифицира Clio и Captur

Реклама Skoda Kodiaq
С бестселъра Zoe, който идва след няколко седмици в новата си версия на пазара, с моделите Kangoo Z.E., пъргавото Twizy и Z.E Renault вече са добре позиционирани в областта на електрическата мобилност. В допълнение към чисто електрическите модели, в бъдеще марката ще се фокусира и върху хибридни продукти.

През 2020 г. новото хибридно задвижвано Clio ще излезе на пазара, последван от новия plug-in хибрид Captur през същата година. Като цяло, Renault ще разшири гамата си до края на 2022 г. до осем чисто електрически и дванадесет електрифицирани модела.

Първите технически подробности за новата хибридна версия на Clio са обещаващи. Задвижващата система, наречена от Renault като E-TECH, ще се състои от 1,6-литров бензинов двигател, два електродвигателя и батерия с капацитет 1,2 кВтч. Колата е с иновативна мултирежимна трансмисия, задвижването си остава на предните колела.

Френският производител на автомобили обещава за тази комбинация "висока ефективност, отлична реакция и бързо възстановяване на енергията при забавяне на скоростта".

Според прогнозата на марката до 80 процента от всички градски пътувания ще могат да бъдат извършвани само на чисто електрическо задвижване. Което от своя страна означава, че в сравнение с класически бензинов модел потреблението на гориво ще спада с до 40 процента.

Също през следващата година новият Captur, европейският лидер на пазара сред компактните кросоувър модели, ще стартира за първи път със силата на две “сърца”. E-TECH приставката за хибридно задвижване комбинира електрически двигател и ДВГо. Основната структура е сравнима с хибридния Clio - 1.6-литров бензинов двигател, два електродвигателя, мултирежимна трансмисия и възможност за зареждане от елмрежата.

Най-съществената разлика е батерията, която ще има капацитет от 9,8 кВтч. Това, в комбинация с много ефективната рекуперация при забавяне на скоростта до 45 километра, позволява чисто електрическо шофиране със скорост до 135 км/ч.

„Плъгинът Captur E-TECH винаги стартира в електрически режим“, казват от Renault. Батерията с Mode 2 кабел се зарежда лесно и просто от контакта. Или бързо с кабел Mode 3 към кутия за стена или обществена станция за зареждане. Назад

Галерия



Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024