Lasurit eshop

Amazon поръчва 100 000 електрически коли от Rivian

Amazon EV Van

Amazon EV Van

Реклама Opel Stock
Основателят и изпълнителен директор на интернет гиганта Amazon- Джеф Безос, обяви, че компанията ще направи поръчка за 100 000 изцяло електрически разносни вана от стартиращата компания производител на изцяло електрически автомобили Rivian.

Изявлението на Безос е било направено по време на провело се днес събитие във Вашингтон, по време на което компанията е анонсирала плановете си за борба с климатичните промени и стъпките, които ще предприеме за намаляването на влиянието си върху околната среда.

Според информация на USA Today, Джеф Безос е обявил, че очаква всички електрически лекотоварни коли да бъдат пуснати в употреба до 2024 година, като първите от тях ще бъдат влязат в употреба през 2021 година, а първи тестове на изцяло новите машини да започнат още през следващата.

През февруари тази година Amazon инвестира внушителните 700 млн долара в Rivian, а през април стартираща компания обяви и инвестиция от 500 милиона долара от страна на Ford.

Пилотните автомобили на Rivian са моделите R1T и R1S, които обещават автономност в изцяло електрически режим от до 640 километра, предлагайки невиждани към момента пътно поведение, офроуд възможности и многоприложимост. Първите доставки на електромобилите се очаква да бъдат осъществени в края на следващата година. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Електромобили BMW Citroen Dacia Ford Peugeot Renault Skoda Tesla Toyota Volkswagen Volvo

Февруари 2024: Dacia Sandero е най-продаваната нова кола в Европа

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Електромобили

Lucid Group си осигури още 1 млрд щатски долара

Мар 28, 2024