Левите партии - около Манолова. За една модерна и зелена София

Не само БСП, но и АБВ и "Движение 21" застават зад нея
109

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мая Манолова, която е издигната от инициативен комитет за кмет на София, но се ползва и с подкрепата на левицата, се срещна с представители на партии, за да обсъди своята визия с тях.

"Ние си поставяме за цел да превърнем София в една модерна европейска столица, в един чист, зелен, умен, безопасен и свързан град с открито, прозрачно и почтено управление със широко участие на гражданите. Прозрачността, професионализма и умението да общуваш със софиянци е ключово за успеха на всяко едно управление", отсече по време на срещата лидера на столичната градска организация на БСП  Калоян Паргов.

Той се обяви за коренна промяна в управлението на Столична община.

Още по темата

Лидерът на "Движение 21"  Татяна Дончева призна, че в кандидатирането на Мая Манолова за кмет на София вижда възможност друг да постигне онова, което тя не успях да постигна преди 15 години, когато същото се бореше за столичен градоначалник – отстраняването на корупцията в общината като фактор за вземане на ключови решения.

"Тогава срещнах упрек, че не е възможно корупцията да бъде отстранена. След това тя стана основна тема в държавата и е вярно, че ние изпитваме на гърба си вече много години влиянието на фактора корупция при взимане на решения за обществени поръчки, за организация на градския транспорт, за липса на завод за боклук, липса на паркинги на етажи, липса на модерна визия на столицата", допълни тя.

Дончева каза още, че искрено пожелава на Манолова да успее, защото в нейно лице, в нейния успех тя ще види реализация на своите някогашни мечти.

"Нашата подкрепа за Мая Манолова извън технократичните неща, които ние сме изписали на пет страници и които могат да се обобщят като коренна промяна в управлението на София, нашата подкрепа означава решаване на един важен за кандидата за кмет Мая Манолова въпрос – как като спечели изборите за кмет ще управлява Столичния съвет като няма листа със съветници. Подкрепата на няколко политически сили, които имат възможност да вкарат в Общинския съвет съветници и предварителният им ангажимент, че тези съветници ще работят съгласувано в тази посока, с тези цели, означава, че ние практически решаваме въпроса ще има ли подкрепа на кмета Мая Манолова една група съветници, които ще стигат за едно добро управление и в самия столичен съвет", каза още Дончева, цитирана от "Фокус".

Емил Кало от АБВ призна, че подкрепата на партията му за Мая Манолова не е спонтанна, а идва след внимателно обмисляне на нейната платформа. 

Самата Манолова пък сподели, че осъзнава огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с които е натоварена нейната кандидатура за кмет.

"Уверявам ви, че вложа цялата си енергия, за да представя програмата, която гражданите в многобройните срещи, неправителствените организации предложиха, предложенията на партиите от левия и десния спектър и в крайна сметка на база тези идеи да спечеля изборите, да стана кмет на София", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
selsumat@gmail преди 4 години
ние предлагаме 2% помощ за бизнес инвестиции, а за заплащане на медицински разходи се свържете с selsumat***gmail
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
червената мафия иде!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Герб
77
1
 
3
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
и загубили отново
76
0
 
2
 
! Отговори
бай ганьо журналист преди 4 години
Какъв вестник да издаваме - за правителството ли, или опозиция? - Сега там е цаката - дали правителствен, дали опозиция? Не знам, дявола да го вземе, колко ще изтраят днешните.- Знаеш ли какво, Гуньо? - съображава бай ***- Аз мисля сега засега да я караме с правителството...- Тъй, тъй, най-добре с правителството - бързат да заявят Гочоолу и Дочоолу.- ... Па сетне, като подушим, че им се разклатят краката, да им ритнем едно текме и с новите пак на власт, а?- Става. Обещаха ли ви нещо
75
2
 
3
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Гербавите и радиото не пропуснаха да спрат. Ако искат да не гласуваме, и да им дадем на носещите чували да гласуват вместо нас че да не страдат?
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
десните партии сега са заети да подкрепят убиеца Джок полфриймън. После вкупом за ГЕРБ и Фандъкова. Зер ГЕРБ е приел този закон за убийство на един и наръгване с нож на втори да се лежи ефективно 8 години...
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвани едната, удари другата.
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тия "стари чанти" липсва само Митьо Пищова!
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Орехи,мед,пари и благоденствие от червените! 45 годишната приказка на нов глас!
70
7
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Хубаво е София да възвърне поне част от зелената си система и поне малко да заприлича на тази от времето на "тъмният и човеконенавистен" социализъм,ама как да стане.Всички малки,а и по-голями зелени площи,които бяха публична общинска се застрояваха по позната схема.Публичната общинска собственост,се трансформира в частна такава и след това се продава за строеж.Тази схема е много ефикасна и действува перфектно.В столичната община Слатина и сега по тази схема се строят няколко блокчета
69
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички овехтели партии надявайки се общински съветници застават отзад.Дончевата адвокатка на служители от КТБ и тя с надеждичка,а Манолова доста отегчено ги приема!Екс омдусманката с голямата лопата още няма програма ,не е й помислила,разчитайки на стари клишета!Но не става с клишета!Излагацията с инвалидните колички беше грозна!Някои вписани в инициативен комитет не знаеха ,че са там,което говори за изначални измами!Чуват се общи приказки,а много от нещата вече са предвидени и се работи.
68
3
 
16
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Хи-хи-хи. С подкрепата на АБВ и Движение 21 Манолова добави още 28 гласа.
67
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не знаете тези двете измъкнаха Ванко 1, от затвора след като той им плати богато.
66
14
 
19
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
София си е и модерна, и зелена, и умна и с добро прозрачно управление и сега. Ако тези червени мушмороци се докопат до кметския стол софиянци ги чака хаос, некадърност, мръсотия и далавери.
65
7
 
19
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
Точно пък вие, левите, не сте тези, които ще променят София. Всъщност, може, но към по-лошо. Защото това сте го доказали многократно, че го можете.
64
7
 
13
 
! Отговори
Само Левски преди 4 години
София е синя като Любовта!
63
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На какво основание Манолова е адвокат, даже и омбудсман, след като няма диплома за юрист?. Как става?
62
8
 
4
 
! Отговори
плувнаа тикви в Дуна преди 4 години
Мая Манолова водач в Кметската революция в България.От вси старни АнтиГербни кандидати за кметове- спойте се!Обут в кубинки, до изборите, всеки ден стъпчи по един компир, една гулия, една кратуна, един пипон и по една тиква. Меласата изпращайте до Свинекомплексите "ПРОГРЕС" към ТКЗС Скравена и Беляне
61
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левите айдуци се събират, надушват плячката София, падне ли ще оглозгат и България.