Авикомпания подлага на диета пилоти и стюардеси, пести

Вместо ‎$11 на порция, ще плаща с 1/3 по-малко
3
Авикомпания подлага на диета пилоти и стюардеси, пести
Снимка: Pixabay

Разкъсван от финансови проблеми, индийският национален авиопревозвач променя менюто в самолетите и подлага на диета пилотите и стюардесите. Говорителят на компанията Дананджай Кумар оповести мярката, която цели да бъде предоставена "здравословна и изгодна откъм разходи храна на екипажите от вътрешните и международните линии", предаде БТА.

Кумар отказа да коментира появилите се информации в медиите, че ястията, които ще бъдат предимно вегетариански, ще поевтинеят с 1/3 в сравнение със сегашните, които възлизат на 11 долара за порция.

Новото меню беше въведено в понеделник за полетите, тръгващи от Делхи и Мумбай, като то ще бъде разпростряно и до други начални дестинации.

От авиокомпанията заявиха, че разработените ястия са леки, хранителни, с ниско съдържание на мазнини и с характерен домашен /индийски/ привкус.

Решението за снижаване себестойността на бордовите дажби за екипажите идва в момент, в който индийските власти желаят да се освободят от задлъжнелия с 8 милиарда долара авиопревозвач.

Миналата година правителството на премиера Нарендра Моди направи неуспешен опит да продаде "Еър Индия", а сега през месец октомври отново ще й търси купувач.

През 2009 година авиокомпанията уволни 10 стюардеси, които бяха с наднормено тегло и не успяха да влезнат във форма за 3-годишния период, който им бе даден, и през който те бяха включени към наземния персонал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Не само индийските авиолинии, но читавия цял свят е затънал в дългове и борчове! Цели държави са в банкрут и дългове до гроб! Но....какво да се прави, такова е следвоенното устройство на света, наложено от победителите! А ако някой пита защо, аджеба, целия свят е потънал в борчове до шия към една определена група, то това вече е расистки въпрос, третиран от стипулатите на Новия Световен Ред и лакеите му като антисемитизъм! Критиката по темата, а дори и критичното мислене са табу!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щеше да е добре, ако взимаха по два билета за пътници над 12 кила, защито заемат повече място на моята седалка, отколкото заемам !!!!!!!!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам на индийския национален авиопревозвач да закупи от Русия необходимото количество от андроида Фьодор, завърнал се преди дни от МКС. Няма да харчат за храна. Само незначителна сума за електричество.