Кьовеши с одобрение от Съвета на ЕС за главен прокурор

Кьовеши е единственият кандидат за поста
19 сеп 2019 15:08,
41
Кьовеши с одобрение от Съвета на ЕС за главен прокурор
Снимка: Reuters, архив

Съветът на ЕС одобри кандидатурата на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Новината съобщиха депутати от групата на Зелените в Европейския парламент, предаде БТА.

Говорител на Европейската комисия уточни, че с това процедурата не приключва. По неговите думи е очевидно, че има напредък във възстановените преговори между Съвета на ЕС и Европейския парламент.

Още по темата

Кьовеши е единственият кандидат за поста на този етап от процедурата. Тя бе по-рано ръководител на румънската антикорупционна прокуратура.

Европейският парламент вече определи избора си за Кьовеши. С днешното решение на посланиците в Съвета на ЕС се очертава единодушие между институциите. Кьовеши може да бъде назначена след официалното обявяване на края на междуинституционалните преговори.

Главният прокурор на ЕС разполага само с един мандат от седем години. Първоначално Европейската прокуратура ще разследва престъпления с бюджета на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
.... .. преди 4 години
Ами Сега?!Лелее ,колко ли нови консули ще има,че иначе някои ще сменят дизайна на костюмите ,в райе ........
36
2
 
2
 
! Отговори
Жалко преди 4 години
Щом ЕС одобрява някого, значи ще прикрива корупцията. Жалко, защото много хора възлагат надежди на Кьовеши да разчисти прогнилото ЕС от корумпета.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малиййй, си'я Баце изгУря кинтите дето е надиплил в САЩ.А на Прасчо схемите...............Олелеееее.......
34
2
 
9
 
! Отговори
222 преди 4 години
Казах Ви, никакви убийства! Няма смисъл. Ето я жената. Тя ще свърши работа.Оставете, Бог си знае работата.Б.о.й.к.о., бъди жив и здрав в панделата. 100 години здраве и много любов ти пожелавам в ЗАТВОРА!!! Видя ли, че ще бъдеш и жив и здрав да си харчиш милиардите в затвора за цигарки.
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистТочно така става. Идва и почва да ги вкарва в затворите. Ще видиш.
32
1
 
3
 
! Отговори
0 преди 4 години
Нещо вече не си толкова голям "РЕАЛИСТ"?
31
2
 
4
 
! Отговори
ккк преди 4 години
П--е--евски поема към турция, а наш бой--к--о отива при арабите.после ще настане време известно като "упадъка на мутрите". На ден по 100 ще има в затвора . Цялата мръсотия и Мафия ще се изнесе към турция и арабските страни.
30
2
 
6
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Б--о0йко, жената те предупреди още преди година. *** и занеси 1 милиард подкуп, че партията се закрива. Има и вариант да изпратиш мутрите?Нещо трябва да се направи, нали?
29
1
 
3
 
! Отговори
лл преди 4 години
до РеалистТака, ли? Еми, ако получи призовка до една седмица? 1. Б-ой--ко не отива при прокурора и се скрива завинаги.2. Бо--йко отива и трябва да отговори на следния въпрос: Къде беше в периода "***/**/**"? Пред него ще бъдат и всички държавни служители от един самолет.Те ще посочат Бо---йко, че е бил в самолета с тях. Те ще посочат, че дестинацията е била зададена от него/Цв--ет-анов. Те ще посочат и какво са превозвали. Няма да продължавам, но Бо--йко е пътник.Това е само 1ви въпрос.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кво стана накрая? Мазнеше се на американци, на руснаци, на турци, на араби. Накрая заради един милион във офшорка в затвора. Бойко потегляй със самолетчето и далече в Турция или някой арабска страна.Това с арабските договори и ***---евски да обере парсата... не си познал. Като за капак кмет става Манолова (БСП).Ужас!!!
27
3
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До лл. Гледай и си записвай как нищо от това, което си написал, няма да се случи.
26
4
 
0
 
! Отговори
Боко преди 4 години
До 17. Това само в твоята куха червена кратуна изглежда така.
25
2
 
9
 
! Отговори
лл преди 4 години
Леле, Бо---йко сега какво ще правиш? А, ***--е--вски да не си мисли, че ще получи медал.Като гледам тия големи държавни поръчки къде отиват. в турски и арабски фирми. Тоест, скоро бо---йко и Пее--в--ски ще си харчат там париците.А, партия Ге--р--б? Ще остане в забрава заедно с ПРО--КУРОРИТЕ, МАФИЯТА, БЕЛИЯ КЛАН, който се турчее...Всички в МВР, гледайте скоро какво ще се случи и си записвайте имената на ГРОБАДЖИЙСКИТЕ ***. Идва и тяхното време. След ГРОБ ще бъде прочистено и МВР и ПРОКУР
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13. И защо? Изобщо няма да стане така, както си мислиш ти.
23
2
 
7
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Днес не виждам изяви на ББ да не събира багажа?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС май вече се управлява от вещерско сборище
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таман на време.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А СЕГА ДЕ ............
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде почвай ги тиквите у нас и румънските крадливи политици, но първо нашите!
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един кандидат, единен Европейски съюз. Новата европейска тенденция за избор между един кандидат, се прилага успешно и в България. Следваме тренда на европейската карикатурация. Доказали сме, че можем да следваме всички трендове.