Шпиони у нас имало, при това не само руски, ами и от други страни

Чужди сили опитвали да влияят върху вътрешната ни политика
90
Шпиони у нас имало, при това не само руски, ами и от други страни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според военния министър Красимир Каракачанов има външни фактори, които се опитват да влияят на вътрешната ни политика.

Още по темата
"Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира и се анализира за всеки един опит на чужди фактори, без значение дали това са държави или други субекти, които се опитват по някакъв начин да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има", отсече той пред Нова тв.

По повод на шпионския скандал с Движение "Русофили” министърът на отбраната заяви, че България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия.

"Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни  фактори да влияят върху политическата обстановка в България. Тук не е въпроса само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас. Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения", коментира Каракачанов.

Според него има и други  държави, които извършват шпионска дейност у нас.

"Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност”, добави Каракачанов.

Той съобщи, че на 21 ВМРО  ще обяви кандидатурата си за кмет на София.

"На изборите в София и в която и да е община в България не участваме, за да подпомагаме един или друг, включително някой от нашите партньори. Там, където сме преценили и сме се договорили с нашите коалиционни партньори – НФСБ или ГЕРБ, ние сме направили съответната форма на коалиционно взаимодействие”, посочи Каракачанов и добави: "По отношение на кандидатурата на г-н Сидеров за кмет на София, мога само да му пожелая успех”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече не ставаме и за учебен център на курсантите от чуждите разузнвателните школи. Просто нема какво да разузнават вече тук.
73
3
 
4
 
! Отговори
информиран преди 4 години
най-големия шпионин е шкембето работи в полза на северна мънкедония щото от там го финансират
72
4
 
0
 
! Отговори
тоЪ го е тествал Гли преди 4 години
Абе за шпони он си знае ама че има Шебеци с Изфатизирани заТници и виснали шкембета тва със сигорност има. Всеки шебек е разпространител на чумата ако горски глиган му е провераявал простата като шевна машина, включена на ситен прав тигел и обратен кръстат бод
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съмнявам се да има руски и западни шпиони ,просто защото в България няма какво да се шпионира!Не сме на тяхното ниво!Виж организации на Русия и Запада за влияние и пропаганда на сред населението има.Иначе съм сигурен ,че Сърбия ,Румъния и Македония имат внедрени шпиони в нашето общество!
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ШПИОНИТЕ СА ПРЕДИ ВСИЧКО ТУРСКИ И АМЕРИКАНСКИ! РУСКИ НАЙ-МАЛКО! ТОВА СЕ ВИЖДА И ПО ПОЛИТИКАТА И ПРОПАГАНДАТА, КОИТО СА СЪЩО В ТАЗИ ПОСОКА
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво с стана с Караянчева оправи ли и се ключицата щот баща ми даже с линейка не го транспортираха казаха че е леко и въобще няма нужда да ходи никиъде
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шпионите в България всички ги знаят. Те управляват и продават собствената си държавата от 30 години. А този на снимката.......
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма нищо за шпиониране, защото още през 90-те години списъците с нашата агентура в чужбина бяха предадени на Анкара и американското посолство.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми да има и американски като някои хора дето подписват сделки дето после ние ги плащаме за безполезни железа дето даже няма да дойдат сега и еврейски като един имащ по всичко мнение и разбирам от всичко мамул дето наскоро се изкопа.Абе пълен виц.България тайни няма.Но ресурси за крадене има и за тоеа са тук и агентите, те фактически играят роля на лобисти и се опитват да контролират износа в нечия полза на работидателя им.
65
0
 
11
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ТА, КАКВИ ТАЙНИ ИМА РБ , КОИТО ДА БЪДАТ "ШПИОНИРАНИ " ???? ИЗОБРЕТЕНИЯТА НИ ... НОВОВЪВЕДЕНИЯТА НИ ... "АРМИЯ" ... !?!? НАЙ ВЕРОЯТНО ШПИОНИРАТ ОБРАЗОВАНИЕТО НИ ...-ТО ПРОИЗВЕЖДЕ НЕВЕРОЯТНИ ЛИЧНОСТИ ...-СПОСОБНИ ДА ВЗРИВЯТ И ЗАПАДА И ИЗТОКА ...-И ДА СЪЗДАДАТ ВИЦ ЗА УНИЩОЖИТЕЛНИЯ СИ БЪЗИК !?!?
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
луди ли сте ве ! ква руска агентура !? че тя България е толко ясна и проучена и прозрачна за всеки умен шпион че просто нема нужда да се дават заплати за шпиони в Бг - просто тук няма нищо значимо Бг е одупена на Америка няма производство фалирала и слаба е в задължение е към САЩ за самолети стар модел и нема никъф ресурс да се съпротивлява на който и да е дори и на Сърбия ....и тва гиказвамсъс жал щот съм българин тва е истината
63
0
 
8
 
! Отговори
пфф преди 4 години
че кой вади на умряло куче нож , сигурно са пратили най-калпавите си шпиони да заработят някой леф преди пенсия и горе долу да се знае к'во става в западнала България данеби пък случайно да ги изненада и да се превърне в световна сила хехехе ...може би със няколко нови самолета стар модел хахаха
62
2
 
14
 
! Отговори
Русия преди 4 години
БГ на три шкембета!
61
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО да търгувате българско гражданство на албанци.... господ ще ви накаже...
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 ноември до 01 декември в гр. София се проведе двудневна конференция, организирана от фондация Ханс Зайдел и сдружението Граждани за Европейско развитие на България, в която взеха участие повече от 150 представители на местната и държавната власт.
59
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каракачанка, защо вашето пправителство не подаде оплакване до ООН срещу турските насипи по границата, изместили коритото на река Резовска? Щото сте турски патриоти, нали?
58
4
 
8
 
! Отговори
Джендър преди 4 години
Шкембе войвода ни пази!
57
8
 
5
 
! Отговори
Джеймс Бонд преди 4 години
Управляващите и прокуратурата умишлено се опитват да неглижират огромната руска агентура у нас. По численост тя се доближава до числеността на боеспособнособната част от българската армия. А Русия не си играе - вече е окупирала Грузия и Украйна и се готви за още...
56
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тоя Каракачанов като го гледам как се оранил от крадене.Прасетата оцелели от чистката на политиците в България са по-добре от него.Дебелаци и *** като тоя са най-голямата заплаха за националната сигурност.
55
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност, добави Каракачанов."Можеше просто да кажеш САЩ и Великобритания, вместо да го караш на подсказки.