Да изчезнеш за 60 секунди: Кражби на луксозни коли

Една и съща групировка обикаля и влиза в автомобилите
Обновена: 19 сеп 2019 09:09 | 19 сеп 2019 09:09, Петя Славова
21
Да изчезнеш за 60 секунди: Кражби на луксозни коли
Снимка: Кадър, Нова тв

Ловки крадци задигнаха луксозни автомобили от паркинг на хотел в столичния квартал "Драгалевци" . Кадри от охранителните камери заснели наглата кражба, показа собственикът на хотела Кристиян Петров.

Според него става дума за две изключително ловки и нагли кражби на две коли. Престъпленията са се случили на 5 и 18 септември. По думите му, обирджиите са едни и същи и в двата случая.

"Става въпрос за коли на стойност над 150 хиляди лева едната. След многократни разговори с криминалисти, разпити, в период от 13 дни една и съща група с една и съща кола извършва тези кражби под една минута.", обясни пред Нова тв Петров.

По думите му, автомобилите не са разбити. Използвали са специална програма, с която са намерени честотите на дистанционното на ключа, и колата се отваря без проблем. Единият автомобил е със софийска, а другият с чужда регистрация.

Собственикът на хотела смята, че има агенти, които обикалят през нощите, за да оглеждат коли. Диапазонът на кражбите се осъществява между 3 и 4 часа през нощта.

Петров смята, че полицията не си е свършила работата, тъй като една и съща кола обикаля по пътищата необезпокоявана, като сигнал е подаден още първия път.

"Искам да дам публичност.  До кога в европейска столица трябва да се плашим от подземни групировки? Не са приключили тези времена", заяви още Кристиян Петров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са хора на полицията и всичко се знае.Няма да се оправи тази държава,докато всеки не си свърши работата.
17
2
 
8
 
! Отговори
666 преди 4 години
Абе да влизат, да заповядат. Вечер ако паркирам на улицата оставям на шофьорското място една игла със сгъстен сок от едно растение, широко разпространено, без пари е. Ще гушне второто дърво, на сутринта ще ме чака ако никой не му е извикал линейка. Ако падне на волана и не може да диша, аз каква вина имам? Казвам че сигурно се е дрогирал и ченгетата да се оправят.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е новият прокурор( нали няма съмнение че щв бъде той) каза че мутренските времена били отминали, явно е забравил кой ни е мин председателя
15
8
 
8
 
! Отговори
Ей хора преди 4 години
Кой кара такива скъпи коли и кой строй хотели?!Тези който ни ограбиха и ограбват,така че стига приказки....
14
5
 
20
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Не ги жалете тия с откраднатите коли. Ще си купят нови и още по- скъпи с пари от обществени поръчки. Такива коли се карат от точно такива хора....
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сложихте си таралеж в гащите с тези електронни заключвания.
12
1
 
17
 
! Отговори
Защо преди 4 години
МВР крие че преди време са засечени в връзки с автомафията техни ръководни служители!
11
5
 
3
 
! Отговори
Малко преувеличават преди 4 години
Какви подземни групировки ?! Обикновени джамбази аматьори, щом крадат два пъти с една и съща кола ......
10
1
 
11
 
! Отговори
Какви са ? преди 4 години
Какви са откраднатите коли , модел и година.... Дайте малко адекватна информация, цялата статия е плява без същина
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутрите ги създаде БСП ,които чрез кражби,рекет,лоши кредити,имотни измами и други схеми,станаха " бизнесмени",но....с мускули и малко сиво.Тия,които ги създадоха с подкрепата на бившата ДС ги ръководят.Е,който реши да работи за себе си и присвои ограбеното от " бригадата" биваше ликвидиран.Някой да е разследвал олигарсите и техните първи милиони???
8
1
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
Напълно съм съгласен. Преди години ми обезвредиха алармата, отвориха ми автомобила без проблем. Ама имаше ключ маса и до там. Не успяха да я запалят.
7
3
 
10
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Да разследват за ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ИЗМАМА! Сами си ги крадат
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като оставим настрана, че скъпите коли са застраховани и имат система за проследяване, едва ли собствениците им ще тръгнат пеша. При толкова бързи кражби може и да е застрахователна измама. Дават се ключовете на колата, тя се "краде" за под минута, изнася се в контейнер за Азия... и собственика си купува нова кола с парите от застраховката. Който иска да си пази колата - гараж, допълнителна алармена ситема и т.н. И за хората с пари това е ясно и не е проблем.
5
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
имах колега имаше ключ маса скрита ще я запали га *** няма
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бг вероятно има общо 3-*** (трима) души, изкарали честно пари за луксозна кола. Така че нека бандитите крадат от бандитите, няма по-хубаво от това.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютно съм съгласен с голегата по-доле...
2
2
 
11
 
! Отговори
Учили преди 4 години
Эатова са учили!Дошли,видели и вэели.
1
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадци ограбили други крадци.