Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Колко полезен ще е Крис Смолинг в дефанзивен план за Рома този сезон?
Автор: Екип Burgas24.bg 17:16 / 18.09.2019Коментари (0)1085
©
Обикновено, повечето английски футболисти прекарват цялата си кариера в местната за тях английска Висша Лига. Това наистина е рядко нарушавана традиция, особено ако говорим за англичани, които напускат острова по посока Италия. Естествено, като най-отявени имена на английски играчи, които са се подвизавали в италианското калчо все още са Дейвид Бекъм, Пол Гаскойн и Пол Инс. През последните няколко години пък играчи от Албиона, като Джо Харт и Ашли Коул се озоваха на апенините, а тази година още един англичанин се присъедини към тим от Серия А.

Това бе Крис Смолинг от Манчестър Юнайтед, който официално премина в отбора на Рома за един сезон срещу сумата от 3 милиона евро. Този трансфер естествено бе голяма изненада за мнозина, като Смолинг се превърна в едва втория англичанин обличал екипа на тима от италианската столица. В паметта на тифозите на вълците все още е пресен спомена за провала на Ашли Коул преди няколко сезона, като бившия играч на Челси така и не успя да се наложи във "Вечния Град".

Въпреки това обаче от ръководството на вълците отново залагат на английски бранител, като този път това е играч, който трябва да заздрави централната част на отбраната на отбора. За никой не е тайна, че именно защитния вал често се превръща в ахилесовата пета на Рома, като лесното допускане на голове е една от причините за липса на нови трофеи за вълците в последните години. Но през този сезон главната цел пред играчите на Пауло Фонсека изобщо не е печеленето на титли.

Основната задача на Рома през сезон 2019/2020 е влизането в топ 4 на калчото, което ще осигури на тима място в Шампионска Лига през следващия сезон. Това е от изключително значение за отбора, особено от финансов план, тъй като клуба на намери място в най-комерсиалния клубен турнир по футбол на стария континент. И ако погледнем съответните футболни залагания за това кои отбори имат най-реални шансове да завършат измежду първите 4 ще видим, че коефициента на Рома е 2.90.

И ако изключим очевидния фаворит за титлата Ювентус, то само три други отбора имат по-нисък коефициент от вълците и това са Наполи (1.20), Интер (1.22) и Лацио (2.87). Това означава, че битката за местата даващи право на участие в ШЛ ще е наистина ожесточена и адекватната игра в защите ще е от ключово значение за представянето на Рома. Тук идва и ролята на Крис Смолинг, който трябва да укрепи отбратана на отбора, която през миналия сезон бе много колеблива.

През сезон 2018/2019 на Серия А вълците допуснаха цели 48 гола в тяхната врата и подобряване на защитата на тима се превърна в приоритет за клуба. Естествено, напускането на Костас Манолас, който премина в Наполи не помогна, но пък Крис Смолинг би могъл да се окаже идеалния заместник на гръцкия бранител. Английския централен защитник притежава нужния ръст и бързина за да е еднакво ефективен срещу противниковите играчи, а уменията му да играе по-изтеглен напред определено се вписва във формацията на Пауло Фонсека.

Но освен физическо присъствие, Смолинг притежава и солиден опит на най-високо ниво, като той има над 200 мача с екипа на Манчестър Юнайтед зад гърба си. Всичко това ще бъде от голяма полза за отбора на Рома и стремежа на Фонсека и компания да подобрят представянето на тима в защита. И въпреки, че до края на сезона има още много време, Крис Смолинг определено може да се окаже ключов елемент в отбраната на Рома и преследването на заветното място в топ 4 на Серия А.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: