Ако Лондон напусне ЕС без сделка, ще носи цялата отговорност

ЕП разреши още едно отлагане на развода
18 сеп 2019 15:32,
4
Ако Лондон напусне ЕС без сделка, ще носи цялата отговорност
Снимка: БТА

Великобритания би имала цялата отговорност за напускане на ЕС без споразумение. Това се посочва в резолюция, приета днес от Европейския парламент.

Още по темата

ЕП намира за възможно даването на допълнителна отсрочка на оттеглянето. Споразумението за оттегляне е справедливо, балансирано и предоставя правна сигурност, отбелязват евродепутатите в приетата резолюция с 544 гласа "за", 126 "против" и 38 въздържали се.

Съществуващото споразумение за оттегляне зачита "червените линии" на Лондон и принципите на ЕС, се посочва в резолюцията. ЕП подчертава, че споразумението защитава правата и житейските избори на гражданите на ЕС и на британските граждани, предоставя възможност за финансово уреждане на задълженията на Лондон към ЕС и отговаря на искането за преходен срок. Споразумението допълнително предоставя необходимата предпазна мярка за Ирландия със защита на споразумението от Белфаст и осигуряване на сътрудничеството между Севера и Юга, се посочва в текста.
 
ЕП изразява готовност за връщане към първоначалното предложение на ЕС за предпазна мярка, предназначена само за Северна Ирландия. Евродепутатите приветстват разглеждането на "алтернативни възможности", ако са правно приложими и надеждни, и отговарят на основните виждания на ЕС. Те подчертават, че няма да одобрят споразумение за оттегляне без предпазна мярка за Ирландия.

ЕП отбелязва, че дори Великобритания да напусне ЕС без споразумение, не отпадат финансовите задължения, защитата на правата на гражданите, както и спазването на споразумението от Белфаст. Това са необходими предварителни условия за подкрепата на евродепутатите за всякакви бъдещи отношения между ЕС и Великобритания, се посочва в резолюцията, цитирана от пресслужбата на ЕП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
????? преди 4 години
е хубава работа, това ли е "демокрация" po evro'ge'yski - пускаш някой ама като хубаво го накъсаш, мешаш се дори в териториалната му цялост, не знам колко милиарда за наказание че излиза и всичко е някави безумни искания към Англия а 27 бо'к'лука се кефят. Ама то такива "демокрации" вижте историята къде отиват. Щото Англия ще я има ама Европата нема да е налице, освен пришълци де, но европейци няма да има. а такива като ишиаса и слугите на демократог'лоба'листите от сащ ще врат в а'да.
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На никой не му пука за англетата, за какво ни занимавате с тях.Имаше ли референдум имаше, мнозинството каза ли вън от ЕС, каза, това е няма драма.Това че политиците са си двулични си е техен проблем, какво ни занимавате с тях, ще кажеш че ние си нямаме проблеми.
1
9
 
6
 
! Отговори
Албион/All By Off ? преди 4 години
Невероятна карма тегне над бивши колониални величия.Преди време завоювали почти без усилия ди вац и те и природните им богатства, сега притурки в голямата държавомелачка - ЕС. Загубили честта,достойнството и влиянието си,се борят за "уважение".Борят се както тинейджър или пияница. Извергнали малкото,желаещи взаимна изгода и намиращи се на Изток.Сериозно приласкани от ония отвъд Океана.Слепи да видят какво донесоха ония отвъд океана,нам дребните и незначителните.Слепи водят слепи...!