Ferrari категорично отрече да прави "кола за бедни"

Носеха се слухове за достъпен модел на марката
Обновена: 18 сеп 2019 17:06 | 18 сеп 2019 15:00, Нели Христова
11
Ferrari категорично отрече да прави "кола за бедни"
Снимка: MalteseDesign

Ferrari винаги е била марка, която е избягвала правенето на коли за обикновените хора. От доста време насам в мрежата се въртят слухове, че компанията ще промени курса си на работа, възраждайки Ferrari Dino, което да е по-достъпно от останалите модели на марката.

Но финансовия директор на компанията Енрико Галера категорично опроверга тази новина, заявявайки, че фабриките в Маранело няма да произвеждат суперкола за хора, които искат да притежават Ferrari, но нямат нужните средства.

Според слуховете, Ferrari Dino трябваше да притежава ,2.9-литровия V6 двигател с две турбини, поставян на новите модели на Alfa Romeo. Предвиждаше се "спортната кола за бедни" да струва около 150 000 долара.

Галера все пак не отрече, че компанията ще промени курса си на работа. Но не, моделите й няма да станат по-евтини, просто ще произвежда повече кросоувъри, като първото такова Ferrari ще носи името Purosangue и ще се появи на пазара през 2022 г.

Проектът за Purosangue е далеч по-оправдан икономически, отколкото евтина суперкола. Примери за това има много - например, Lamborghini Urus е най-продаваният модел на марката, като за първата половина от 2019 г. от него на пазара са реализирани 2693 бройки срещу 1211 суперколи Huracan и 649 Aventador. А почти половината продажби на Bemtley за същия период се падат на кросоувъра Bentayga

Още новини от света на автомобилите четете на Аутомедия.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така поднесено, злиза, все едно е скочил шефа на ферари, изритал е някой бездомник на улицата и се пресмял на бедните ...
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ай ся ще се обиждаме!!! Кой смее да петни имиджа на Ферари! Бедните да си карат милионниците нов внос, перфектна, сядаш и караш и да точат лиги по фераритата. Нали трябва да има към какво да се стремят, за да опъват каиша на тръстиката.
7
5
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Коли за бедни има много. Викат им "нов внос" и простолюдието ги обожавате.
6
2
 
3
 
! Отговори
мъдю преди 4 години
19 литров W24 u 168 клапана със 3064 конски сили, да въ у....
5
1
 
5
 
! Отговори
ддд преди 4 години
9-литровия V6 двигател с две турбини, поставян на новите модели на Alfa Romeo???искат да кажат 3
4
1
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Има и Ферарита за бедни - мащаб 1:50
3
2
 
13
 
! Отговори
Фернандел преди 4 години
bentley crossover е ок, луксозни коли. Виж порше кайен, порше за бедни. порше има един модел 911, другото е имам порше ама нямам пари. сега остава и ланд роувър да пуснат роадстар. Ферари джип, трагедия. Ама селинина не е ли с джип, не е селинин
2
5
 
18
 
! Отговори
Беден преди 4 години
Тези се подиграват, кола за бедни 150 000 долара!? Аз имам един голям член за богати!
1
0
 
14
 
! Отговори
фейк нюз преди 4 години
"Ролекс" пуска модели часовници по 5 лв. !