Турция краде 15 000 работни места и милиарди от София

Изчисленията – от ВМРО и Карлос Контрера
18 сеп 2019 14:20,
332
Турция краде 15 000 работни места и милиарди от София
Снимка: ВМРО

Турция краде 15 000 работни места и милиарди евро от София. Тези изчисления, придружени с прогноза за развитието на северните софийски райони, повишаване на жизнения стандарт на десетки хиляди семейства и подобряване на инфраструктурата в столицата, направи председателят на политическа група „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет и член на националното ръководство на ВМРО – Българско национално движение Карлос Контрера.

Още по темата

Когато автомобилът в Германия се закашля, икономиката хваща хрема

България все още има шанс вторият по-големина завод на Volkswagen за Европа да бъде построен тук - особено след скандалните разкрития, че Турция се готви да предостави нерегламентирана държавна помощ на германския концерн, смята още Контрера.

Контрера прави и още разкрития за готвената сделка, които са в остро противоречие с международното законодателство. А именно - според действащото митническо споразумение между турската държава и най-големия им търговски партньор – Европейският съюз - режимите за предоставяне на държавна помощ са хармонизирани с режимите за предоставяне на държавна помощ в страните-членки. В случай че Турция и Volkswagen заобиколят митническото споразумение, първите трябва да бъдат изключени от митническото споразумение, а вторите солено глобени. Слухове в турската преса стигат още по-далеч, твърдейки че правителството готви огромна обществена поръчка и турската администрация ще бъде оборудвана с автомобилите, произведени в Измир.

Построяването на завода в Турция, а не в България, би означавало лицемерие и беззаконие, категоричен е патриотът. Въпреки че тази битка изглежда далечна на обикновения човек и дори е вземана на подбив в България, тя засяга пряко живота на над 15 хиляди българи и косвено на много повече. Ако този завод бъде построен в северната част на столицата - в район „Кремиковци“, трайно установена промишлена зона, а не в Измир - промяната за региона в цифри би звучала така:

- 15 000 нови работни места в зона „Кремиковци“ със средна работна заплата над 3000 лева бруто;
- износ за над 10 милиарда лева годишно, вероятно близо 15 милиарда лева при натоварване на пълен капацитет от 700 000 автомобила;
- растеж на БВП с около 3% годишно.

Косвените предимства биха били:

- възможност за привличане на инвестиции в жилищни сгради в цялата дъга Кремиковци-Доброславци-Божурище;
- ускорено развитие на северните райони на София – единствената посока, в която градът може вече да расте - без общински и държавни инвестиции;
- драстично подобрение на транспортната инфраструктура около София.

Тези причини са повече от достатъчни, за да се борим заводът да бъде построен тук, заяви Контрера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Егати тъпия пич те инвеститорите сами си решават къде да инвестират и тези хора ще представят България пред света.
256
0
 
5
 
! Отговори
Шаоо лин преди 4 години
Фирмата си е направил сметката къде ще е по добре ние и един болт вече не можем да произвеждаме.софиянците имат пари за по малките градове какво да кажем за 350 лв за 500лв работят хората за каква икономика ми говорите даже вече и работна ръка нямаме всичко живо избяга за чужбина заради немотията
255
3
 
10
 
! Отговори
gumbol and darvin преди 4 години
Карлос, Карлос...остави я ти Турция....вие политиците да не бяхте крали и да не бяхте я разсипали тази страна до степен на унищожение...другото са бели кахъри!
254
3
 
5
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
България вече 30 години се управлява от умствено и_м_по_тент_ни крадливи и некадърни политикани, такива като този карлос мадейра... Докто няма идеи за развитието на България, законност, ред и справедливост, а също и професионален капацитет и дори иновативност в управниците ни, или поне като минимум да не са крадливи, управия няма да има и никоя друга държава не ни е виновна за жалкото ни дередже!!!!!
253
3
 
4
 
! Отговори
262 преди 4 години
Е к'во искате??? Нашата сила са магистралите и отглеждане на тикви!За друго....Не ставаме!
252
3
 
7
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Кой го интересуват смехориите, разправяни от този пореден пишманполитик и измислен патреот? Турция нищо не краде, просто се бори да привлече инвестицията на Фолксваген на своя територия! Автомобилния гигант, от своя страна, ще избере тази страна, където ще му е най-изгодно според множество критерии предимства и недостатъци, разбира се...
251
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един българизиран/побългарен Чилийски талибан с български документи небългарски гражданинИмтересно е защо е записан като Контрера а не Контрерас ''с'' едно с накрая , нека той сам да отговори , крие ли се от някой у нас
250
2
 
11
 
! Отговори
Лора преди 4 години
Нищо не краде Турция. Те предлагат много по-добри условия от България а и с амного по-голям пазар. Имат работна ръка, която не е скъпа, префернции за инвеститорите, пазар за потребление на стоките. Няма как България да се състезава с Турция в това отношение.
249
8
 
4
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Този завод е важен за икономиката на Р. България.....Икономическия портрет на тази статия е много правилен, но с тези си действия Турция за пореден път ни показва колко иска в българите да са бедни и да се продават за жълти ктотинки. Турция няма сметка от силна българска държава защото иска да си възроди отново Османската империя и първите крачки за това са направени с Турски поток, силна икономика и вмешателство във вътрешните работи на малката територия Р. България.
248
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VИ какво искаш България е бедна страна
247
4
 
4
 
! Отговори
хахахахааааа..... преди 4 години
Най-важното е България в ЕС и НАТО...
246
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До вижда сеДобре си го казал!
245
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре си го казал!
244
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Фолксваген иде в анадола, това може да последната му инвестиция....
243
7
 
12
 
! Отговори
вижда се преди 4 години
....ясно,некои си карлос контрера е по българин и патриот от целата мършаво платена тролеща умна и красива гмеж,иснеща по цел ден по саитовете за соростинки.
242
7
 
17
 
! Отговори
ERDOGAN преди 4 години
До АнонименGANYO UMIRA OT YAD
241
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е човекът!
240
9
 
13
 
! Отговори
Работодател преди 4 години
Ако сте работодател, коя държава ще изберете ?-----България.
239
7
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
На флоксваген им трябва много повече от 15 000 човека. Там има проблеми с мениджмънта и има позиции с огромен оборот на хора .Има и леки позиции . На тях им трябват няй малко три Българии да си намерят хора. Най голяма файда бг би имала от създаването на фирми под изпълнителки защото точно те правят колата. Тука са и страховете на под изпълнителите на фолксваген.Боят се от не лоялна конкуренция по гербераския модел заради който направиха пакта Макрон ;) Подбиване на цените чрез кражба на труд ;)
238
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Измир- 4 милиона. София- 1,2 милиона или Пловдив-350 000.Турция, държавата с най висок процент население под 30 г. България -най застаряващото население. Заплатите извън Истанбул са 300-400 евро. В България- 1 000 лв по фиш и още толкова в плик.Ако сте работодател, коя държава ще изберете ?