Google вдъхва нов живот на проектa Jacquard

Google вдъхва нов живот на проектa Jacquard

Google представи проектa Jacquard през 2015 като платформа за добавяне на интерактивни възможности към облекла и аксесоари, а първият продукт част от програмата беше якето Levi's Commuter Trucker Jacket, което се появи през 2017. Чрез специалния модул беше възможно управлението с жестове на музикалния плейбек, входящите разговори и др.

Сега Google представи нова версия на модула, който е с размерите на SD карта, за зареждане разчита на магнитни пинове, а прехвърлянето на данни става през microUSB порт. Този по-компактен размер ще позволи вграждането на Jacquard в повече типове продукти, като първият такъв е раницата Saint Laurent Cite-e, която е с цена 995 долара.

От Google споделят за CNET, че технологията ще бъде използвана и в по-достъпни дрехи и аксесоари. Освен хардуерът, промени търпи и мобилното приложение за неговото управление, което включва нов основен екран и ръководство за функционалностите на Jacquard. Поддържат се и нови жестове за активиране на камерата на смартфона, стартиране на Google Assistant и програмата „My Day“.

Източник: CNET

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция