Селски кмет ще плати 10 000 лв за купуване на гласове

Деян Ванчев получи и 2 години условна присъда
Обновена: 17 сеп 2019 15:06 | 17 сеп 2019 15:02,
6
Селски кмет ще плати 10 000 лв за купуване на гласове
Снимка: Pixabay

2 години условна присъда "лишаване от свобода" и глоба от 10 000 лева ще трябва да плати кметът на село Узунджово заради купуването на гласове, съобщава ВКС.

Още по темата
Делото за купуване на гласове е стартирало през 2015 година. Кметът Деян Ванчев е обвинен за  организиране на предлагането или даването на другиго на имотна облага с цел да бъде склонен да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин

За всяко от двете престъпления на подсъдимия му са му наложени наказания "лишаване от свобода" за срок от по 2 г. и глоба от по 10 000 лв.

Тричленният състав на ВКС не констатира основание за намеса в насока намаляване размера на наложените на подсъдимия наказания – „лишаване от свобода“ за срок от 2 г., „глоба“ в размер на 10 000 лв., „лишаване от право да заема изборна държавна и обществена длъжност“ за срок от 4 г., както и по отношение размера на изпитателния срок.

Според върховните съдии определените наказания освен законосъобразни са и справедливо отмерени, като същите са съответни на степента на обществена опасност на деянието, на смекчаващите и отегчаващи вината обстоятелства, а така също и на целите на чл. 36 от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много скъпи му излизат тази година гласовете.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От коя партия е?
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лоша работа. Баш сожука май ще връща петълите и в панделата.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди им беше лесно на ***, всички партии забранени и само една бюлетина. А сега трябва пари да дават