Еквадор ни мина – 20 млн. граждани с изтекли лични данни

Частна компания е получила информацията
Обновена: 17 сеп 2019 14:18 | 17 сеп 2019 14:09,
9
Еквадор ни мина – 20 млн. граждани с изтекли лични данни
Снимка: Pixabay

Еквадорското правителство разследва публикуването на личните данни на милиони граждани в интернет - ситуация, която окачестви като "много деликатна", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Киберпрестъпниците се роят: Как да се справим?

Според властите данните са били получени от частна компания по времето на бившия президент Рафаел Кореа, управлявал от 2007 до 2017 година.

"Това е много деликатна ситуация, повод за голяма загриженост за цялото правителство и за страната", заяви на пресконференция министърката на вътрешните работи Мария Паула Ромо.

Фирмата за информационна сигурност VpnMentor съобщи на уебсайта си, че е открила личните данни на близо 20 милиона души, повечето от Еквадор, който има население от 17,3 милиона души. Те са се намирали на незащитен сървър американския щат Маями, собственост на еквадорската компания Novaestrat. Данните произхождат от различни места, включително от регистри на еквадорското правителство, автомобилно предприятие и две банки.

Еквадор няма закон за защита на личните данни, отбелязва Франс прес.

Според VpnMentor изтичането на тези данни в интернет може да засегне милиони хора, защото те съдържат голям процент поверителна информация.

Според министъра на телекомуникациите Андрес Мичелена данните са били събрани от частна фирма при управлението на предишния президент Рафаел Кореа. Мичелена добави, че в случая са замесени служители на националната информационна система.

Кореа е твърд противник на сегашния президент Ленин Морено, негов бивш съюзник, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преброяването в Еквадор през 2017 - 16,62 млн.Тук изтекли данни за 20 млн.!?Логично е да са засегнати и чужди граждани!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ви мина еквадор бе отзадли. Та на вас халките от 30 години са ви раширени как го усетихте бе. Щом на джобният тенис не го усещате хем 10 години ви пере на задна едвали еквадорските ще ги усетите.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И не им трябват никакви закони за личните данни, цялата истерия в ЕС беше за да може едни човечета да вземат едни пари. Абсолютна безсмислица, която единствено бюрократизира до краен предел страните в ЕС, номер едно в света в бюрократщината. Това че някойси ти знае ЕГН или номера на документа ти за самоличност не значи абсолютно нищо.
4
1
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ДНЕС ВСИЧКИ СЕ ЧУДЯТ / ПОНЕ АЗ/ -КАК КИТАЙ И ИНДИЯ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ НАД ИЗТЕКЛИТЕ ДАННИ НА ПО- 1.1 МИЛИЯРДА ОБЕКТА/ ОБЩО 2.2 / !?!?!?!?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние сме бананова република, но без бананите защото тука не вереят.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и с тях ли да се мерим, все пак са едни от най-големите производители на банани.С две думи - бананова република, но и ние не изоставаме, а не отглеждаме никакви банани, само тоалетна хартия.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Еквадор ни мина 20 млн граждани с изтекли лични данни"То състезание ли имало?Не знаех това.Кажете бе, че ние сме специалисти, ще впрегнем огнева мощ, пак ще станем първи! Имаме ги хората! Имаме го и опита!