На работа в инвалидни колички: Само за кандидат-кметовете

Предизвикателството ще започне в 16:00 часа от Съдебната палата
Обновена: 17 сеп 2019 12:03 | 17 сеп 2019 11:50,
12
На работа в инвалидни колички: Само за кандидат-кметовете
Снимка: pixaBay

Сдружение „Мостове” и националната гражданска инициатива „Системата ни убива всички” отправиха предизвикателство към кандидат-кметовете – да отидат на работа с инвалидна количка.

Предизвикателството ще започне в 16:00 часа пред Съдебната палата.

"След като гледат един клип на една бразилка, която беше поканила кандидат-кмет да се повози с нея на инвалидна количка, реших да предложа на един от кандидатите тук да се включи в тази кампания и той прие”, заяви Валентина Ташева от Общност „Мостове”.

Тя е поканила един от кандидатите да се включи в кампанията. След като той е приел, са отправили покана и към всички останали.

Предизвикателството ще бъде извършено в стандартна инвалидна количка, която се предоставя безвъзмездно от държавата на хората с увреждания. С тези колички кандидат-кметовете ще преминат по определен маршрут.

Маршрутът започва от Съдебната палата, където видимо няма достъп за хора с увреждания. Продължават в посока ЦУМ.

"Вижда се, че тротоарът е скосен от едната страна, от другата - не. Има всякакви малки препядствия по пътя, които всъщност са огромни за човек с двигателни проблеми“, обясни Ташева пред Нова.

"Целта е да поставим кандидат-кметовете в обувките на тези хора. Искам те да разберат колко достъпна е средата всъщност за човек с количка“, посочи майка на дете с увреждания.

Подобна инициатива се организира и в други български градове като Враца, Пазарджик, Стара Загора и Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Зчззз преди 4 години
Да дадат на депутатите по 225лв месечно ,да ги изпратят в малък град в провинцията,да поживеят примерно 3 месеца ,да си платят сметките,да отделят поне 50лв за лекарства,да си направят зимнина,да се хранят през това време...Кой оцелял оцелял..Така ще разберат, какво е гавра и потъпкване на достойнството на хората.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ste ima nujda ot dosta drebni popravki na trotoari, vrati, stalbi, asansiori, vlakovi, autobusni platformi...vhodove, izhodi...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakto ima iniciativa pochisti Bulgaria za 24 chasa, neka ima i iniciativa pochuvstvai kakvo chuvstva bg invalid 24 chasa....s invalidna kolichka v gradskite i selskite klozeti naprimer..., v bibliotekite, v sladkarnicite, v hlebarnicite, v mlekarnicite, v bg hotela...tasi iniciativa e samo za chuvstvitelni i humanni bulgari, kandidat kmetove, obstinski savetnici, ozeleniteli, arhitekti i dr. kmetski slugiteli, ne e za koravosardechnite kamenni sarca na bg bezchovechni plateni partizani...
7
5
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Нищо не става изведнъж, а и няма как цялата инфраструктура да е съобразана за хора използващи инвалидни колички. Такива НПО рекетьори като Валентина Ташева единствено ламтят за пари.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Градовете ни преди години не са строени за инвалидни колички. Трябва да се помисли над това как да станат по-достъпни и за тези хора.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A zasto samo kmetovete, neka i obstinskite savetnici, deputatite, ministrite, slujitelite ot nap, noi, zdravnata kasa, telk, bg generalite, trudovite borsi, direktorite na bolnicite, ban, beseka, unesese, patnite arhitekti, patnite injeneri, platenite bg partizani ot bg narodnia budjet....gabrovskite injeneri, varnenskite i burgaskite kapitani, pilotite i stuwardesite ot bg grajdanska aviacia...bg europeskite deputati...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само придвижването да беше проблем, с мед да го намажеш!А какво е отношението към инвалидите на работното им място, ако изобщо ги вземат на работа? А колегите как се държат? Хора с претенции и самочувствие се държат като циркаджии, за да ги унижават и да им напомнят всеки ден, че те са по- низши същества от здравите. И това в държава член на ЕС.И като направят показно с количките, какво?!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Palna tipi4na bg prostaschtina gerberska
2
2
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И аз призовавам червената пияна с*г*а*н да се извини на Полша по случай 80 години от прегазването на страната, ама...
1
7
 
6
 
! Отговори
На мен ми се струва преди 4 години
Подигравателно действие здрав човек в количката на инвалид. За, каквато и да е кауза, защото той после може да стане, ама инвалидите не могат.