Lamborghini представи най-бързия Huracan Spyder

Кабриолетът ускорява от място до 100 км/ч за 2,9 сек
17 сеп 2019 11:20, Красимир Ангелов
9
Lamborghini представи най-бързия Huracan Spyder
Снимка: Lamborghini

На изложението във Франкфурт италианският производител Lamborghini показа най-бързата версия на суперавтомобила си Huracan Spyder.

Моделът Huracan Evo от "най-младата" моделна гама на марката представлява техническа еволюция на Huracan Performante от 2017 г. Той стана известен с това, че постави нов рекорд на "Нюрбургринг" за автомобили за производство - 6,52 мин, като подобри постижението на Porsche 918 Spyder с 5 сек.

Huracan Evo Spyder се задвижва от 5,2-литров атмосферен V10 двигател с мощност 640 к.с. Той ускорява автомобила от място до 100 км/ч за 2,9 сек, а кабриолетът тежи със 122 кг. повече от купето, който взима първите 100 км/ч за същото време. Покривът на Huracan Evo може да бъде свален за 17 секунди при скорост до 50 км/ч.

В оборудването влиза задвижване на четирите колела на базата на муфа Haldex (пето поколение) с механичен самоблокиращ се диференциал на задния мост, както и 7-степенна роботизирана скоростна кутия LDF. Има още система за контрол на динамиката Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) със специален алгоритъм на работа, която в реално време обработва данните от системата 4х4 и адаптивното окачване.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ФранкфуртLamborghini
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 4 години
Ами ти възможно ли е да си толкова зле със съвременните технологии? Гледай голфа и си трай.
8
3
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
1.Айде ти като си купиш Ламборгини, аз ще си купя Тесла.2. Колко пъти си се пробвал на Нюрбургринг и колко пъти на светофара?
7
3
 
8
 
! Отговори
До 1ви преди 4 години
1. Ако Тесла е по-бърза защо не се пробва на "Нюрбургринг" срещу Ламбото !??И понеже са по-бързи първите 100м. (С няколко стотни от секундата) значи са ....Дъ бест ха ха ха 2. Като са толкова хубави теслите според вас "еакулозите" защо не си ги купувате ? А !Само питам ?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Asphalt 8 ще го пускат ли?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто електричките навлизат, вече подобни времена за ускоряване не учудват.Повече кефи италианския дизайн. Инче отдолу техниката си е немска - Ауди. Като и в Порше междувпрочем.
4
2
 
6
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Ефектен е. За какво се ползва?
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако го платиш сега, ще ти го доставят след четири години, вероятно.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам го в Asphalt 9
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак е по бавен от Тесла дето правят коли от 10 години