Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!

Таванът на основното му възнаграждение е около 5000 лв., сам си пише бонусите
171
Шефът на БНР със заплата по-висока от премиерската - 8209 лв. за август!
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Българското национално радио Светослав Костов е получил през август заплата от 8209 лева, а през юли е бил малко по-скромен - 7800 лева.

Генералният директор на Българско национално радио, който зае поста на 2 юли, на практика е по-високо платен от министър-председателя и президента на България.

Данните са предоставени неофициално от източници от парламента на "24 часа".

По закон, гласуван от депутатите, генералният директор на БНР трябва да получава заплата колкото председател на комисия в Народно събрание. С днешна дата тя е близо 5000 лв.

Още по темата
Бойко Борисов получава 5900 лв., заплатата на президента надхвърля 7600 лв.

Според договора, който Костов сключва със СЕМ за възлагане на управление на БНР, има право и на допълнително месечно възнаграждение, не по-голямо от 40% от основната му заплата. Тази надбавка я определя той самият като генерален директор.

Ако решението на Управителния съвет на БНР от понеделник сутрин за 25% увеличение на заплатите се отнася и за ръководния екип, то Светослав Костов ще се радва вече на заплата от 10 261 лв.

Шефът на радиото не успя да обясни в понеделник пред Съвета за електронни медии кой е виновен за спирането на "Хоризонт" в петък от 6 ч до 11 ч сутринта. Проблем с оптичния кабел, който пренася данни, е довел до замлъкването на програмата, е неговата версия. На изслушването пред СЕМ бяха поканени и представители на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

"На 11 септември заради множество констатирани от директора на дирекция "Техника" проблеми в БНР за осигуряване на нормалното приемане не само на "Хоризонт", но и на различните програми, се реши да бъде извършена профилактика в БНР", обясни Костов пред съвета. По думите му планови профилактики се залагат в началото на годината. Проверка показала, че такива не са правени от години. "И може би всичко това е довело до проблемите. Но е ясно, че има чисто технически проблем", уточни Костов.

"Има информация за профилактика на предавателите в същия ден на три места на обекти на НУРТС - в Белоградчик, Тръщеник и Ивайловград. Всички материали, които са събрани след проверката, предоставихме на прокуратурата", обясни шефът на КРС Иван Димитров. "Дължим корекция - говорим за спиране на сигнала, подаван от БНР към предавателите. Никой не е спирал предавателите", допълни Константин Тилев, член на КРС.

СЕМ ще представи становище за спирането на "Хоризонт" най-вероятно в сряда, а вчера прати отговор на прокуратурата, която в края на миналата седмица изиска проверка от съвета в срок от 3 дни. Зам-главният прокурор Иван Гешев увери, че до края на седмицата ще има резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко го каза директно: Спирането на БНР - русофилски саботаж !...както и хакването на НАП !Пък после не вярвайте, че Малинов е кремълски шпионин !!!
149
3
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
4500 евро за шеф на национална медия на държава от ЕС? Ми вие за колко искате да работи тая работа? В България такива заплати взимат холяди хора.
148
1
 
14
 
! Отговори
Търнокоп преди 4 години
Ами така като гледам тая шия няма да е от туршия.
147
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ерата на интернет и ютуб чета коментарите и съм потресен. Коментирате заплатите на човека а не коментирате че в БНР работа 500 души сигурно, а във едно интернет радио 3-***
146
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тубата има 15 годишни деца, които биват гледни от повече хора, от колкото има, слушащи БНРту.И не говоря за звезди, а за разни, популярни на местно ниво сред другарчетата ...
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радио?Коя година сме, бе? Некакви подкасти ли са, каквое? Що не мгоа, да го намеря ни в Podcasts, ни в Spotify?
144
9
 
7
 
! Отговори
Търтей преди 4 години
Е, ко, на минимална заплата ли да е, да не е на поточна линия да туря капачки на буркани!
143
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоз само боята му за коса е повече от илядо лева на месец. Даже е малка заплатката. Ми за "Виагра"?
142
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на снимката много ми прилича на един бивш колега инженер.Беше кльощав, мършав, изпосталял.Премести се в друга голяма фирма в отдел продажби.Стана нещо като търговски сътрудник.И оттогава направи такава хубава гушка.Да му се ненарадва човек!
141
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До JonНима си мислите ,че тази заплата не е одобрена от Бойко ? Това са неговите методи на работа,на послушковците тези дето са само папагали им дава огромни заплати още по-вече ни ги плаща той от джоба си ,но са негови слуги и изобщо не си правете илюзии че този получава по-вече от Бойко.....На Бойко това е официалната заплата за пред материала !
140
2
 
12
 
! Отговори
някой си преди 4 години
Ми един мой бивш колега инженер, преди години ми се оплака че работил в БНР.Заплатата едва му стига за ядене, само остава да започне да гладува.Нищо не се е променило от времето на Тодор Живков.Иначе щеше ли Шкумбата да съчинява такива весели скечове използвайки вицовете от онова време като човек който си пише автобиографията: "Произхождам от бедно инженерно семейство..." и т.н.А митничар и до днес е престижно да си. Виж само бензинджия не върви вече.
139
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРАСЮГАТА НА КОЙ КОМУНИСТ Е СИН?
138
2
 
9
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
И СИ БОЯДИСВА КОСАТА !!!! НО КОЙ МУ ДАВА БАНИЦАТА ???? СЕГА АКТИВНО ИНТЕРВЮИРАТ "БЕЗМИСЛЕНАТА ПАПИОНКА " ОТ БИВШИЯ СЕМ ...САМОУКРАСИЛ СЕ *** ... ВИТИЕВАТСТВАЩ - ЗА НЕЯСНИТЕ НЕМУ НЕЩА !!!!!!! НО ЖУРНАГЪЗЦИТЕ НЕ СПИРАТ !!! ДЯВАЛЪТ ЩЕ СЕ ПУКНЕ ОТ ЯД ,ЧЕ ДНЕС ЧОВЕШКАТА /ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА/ ДУША СЕ КУПУВА ТОЛКОВА ЕВТИНО !!!!!!!!!!!!!!!!!!
137
5
 
13
 
! Отговори
Jon преди 4 години
Да го закриват това скапано БНР и да видим тогава как някаква *** ще взима 8 хил. на месец.
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами няма смисъл наистина от национално радио. Ако идеята е да има медия, която да отговаря на по-специални изисквания, т.е., да има контрол над това което се излъчва, тогава има смисъл, но кой иска да слуша контролирана медия - никой - всеки се сърди, когато се оказва влияние. Значи това с контрола е мисия невъзможна а и до голяма степен неправилна. Но тогава за какво се харчат парите ми, ако това радио е като всяко друго?
135
1
 
5
 
! Отговори
до 133 преди 4 години
браво! ти откри Америка! Те за кво мислиш реват частниците за кадри? децата що учат публ. администрация и псиохолияи други логии?
134
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
малко да вдигнем нивото на форума! Разбирам недоволството, но да сме обективни! Тук постове от типа "за кво ни е националлно радио" издават доста, меко казано, нисък хоризонт и обща култура...
133
3
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
А за Стоян Мавродиев и заплата от 40 000!!! БЕЗ БОНУСИТЕ - НИЩО,А?!?!!?
132
6
 
17
 
! Отговори
Was преди 4 години
Защо не се каже ясно, колко хора слушат БНР .Какъв им е рейтинга като са толкова много на държавната хранилка. Има ли нужда от това радио ? Защо журналисти на държавна служба взимат толкова големи заплати? Взимат ги от доходите на всички работещи българи,защо?
131
2
 
24
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
После пари нямало . БНР сиг от реклама не може да генерира тия пари ,но като се взима отнтия със 600лв доход може на някоя послушна пешка да взима 8к просто нямам думи , пак медицински лица много им било 1500лв (не съм медицинско лице) образованите хора взимат под средната заплата която със тоя пример виждаме как се уформя. Жив и здрав да си е да си ги харчи ама поне някой с акъл сложите да може да отговаря на въпросите че смешна работа