Случаят Хъл: Купувал ли си е съгласието на родителите?

Защо хората в Сливен го защитават...
17 сеп 2019 07:00, Петя Славова
31
Случаят Хъл: Купувал ли си е съгласието на родителите?
Снимка: BBC

Кои са хората, подали сигнал срещу пастора педофил в Сливен Даниел Хъл? До този момент остават анонимни, но според полицията къщите им са близо до Молитвения му  дом.

А именно там са намерени да живеят деца на възраст от 8 до 12 години. Счита се, че финансовият мотив е карал родителите и децата да мълчат за случващото се.

На разпитите пред прокурор обаче момчетата разказали за действията на пастора и срещу него е повдигнато обвинение за блудство с повече от две малолетни лица.

Още по темата

Даниел Хъл става съсед на Елена Димитрова преди четири години, когато наема къща в сливенското село Самуилово. Жената разказва, че всеки ден в къщата идвали деца. Включително и нощем, подчертава жената. Заради шума при съседа тя извикала полиция, предава bTV.

"Децата тогава още на място ги попитахме какво правят с този човек, къде са родителите им, те отговориха, че родителите им знаят,той е пастор в квартал "Надежда", грижи се за тяхното здраве, възпитание и образование", разказва кметът на селото Павлина Христово.

За първи път Даниел Хъл идва в България преди 5-6 години. Още тогава е имало информация, че е осъждан за детска порнография. Алексей Пампоров от Института за изследване на оществата и знанията при БАН посочи, че е получил информация от самите деца.

След 15-месечна присъда за педофилия в родината си Хъл се връща в Сливен. Сигналите за сексуални посегателства срещу деца пристигат преди половин година в Българския дарителски форум. С тях се свързва друг британец, който се занимава с дарения. И единственото място, на което помощта му е отхвърлена,еквартал "Надежда".

"През януари получихме писмо от английски дарител, че този човек се намира в Сливен, събира средства от международни дарителски платформи и с тези средства си купува благоволението на родителите и прави това, което вече излезе в пространството", посочи Красимира Величкова от организацията.

А в махалата в Сливен Хъл продължава да бъде защитаван и считан за благодетел.
Така месеци по-късно BBC излъчват филма си за пастора. Разследващите у нас разказват, че го следят от юни, съвместно с британските служби.

"Два дни преди операцията BBC си пуснаха този материал. Съвсем ясно е, че в рамките на два дни не могат да се съберат доказателства и да бъде проведена такава операция", категоричен е началникът на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП Явор Колев.Когато МВР Нахлува в стаята на пастора, униформените го откриват с още шест деца, останали да спят при него.

От ГДБОП продължават да настояват за национален регистър на осъдените за блудство лица у нас, както и за законови пречки те да упражняват работа, свързана с контакти с деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го защитават хората от Сливен.Защитават го само шведите от Сливен.
23
0
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
Този не е никакъв пастор и няма общо с религията. Този е просто мошеник. Също както " лекари " и лечители с фалшиви и измислени дипломи.
22
1
 
3
 
! Отговори
Лицемерие преди 4 години
Когато го правят помежду си може.Да раждат на 11 може.Цялата махала да се изрежда на 9-10 годишни момченца може.И то без пари.Но щом някой външен реши да се възползва от вътрешно-общностните ценности-не може.Какво като си плаща.Не ги съжалявам.Виждал съм многократно 4-5 по-големи ци... да хванат по-малко и да го изнасилват на поляната.На въпроса защо го правят отговора беше,че като са били малки са го правили с тях.Но обществото си затваря очите за тези неща. И за 12 годишните родилки си затваря
21
1
 
2
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ама че гнус. Обаче нищо няма да могат да докажат, щом "родителите" го защитават заради пари.
20
0
 
9
 
! Отговори
245 преди 4 години
Има ли въобще останали българи в Слливен.Много добре знаем за коя общност идее реч, и кой си продава ***.
19
0
 
11
 
! Отговори
асдф преди 4 години
От кои родители, от тези които си продават децата за органи ли?! Не го вярвам. Как не ви е срам да си го помислите.
18
1
 
16
 
! Отговори
хуху преди 4 години
за такива е измислена химическата кастрация.И как може да наречете тези индивиди родители, след като срещу коричка хляб са готови да продатат и осакатят децата си за цял живот. Погнусата е пълна.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Множество изтрити коментари... Не можете да скриете истината за шведския етнос, колкото и да го пазите, продажници
16
0
 
39
 
! Отговори
Шишо Б. преди 4 години
Искат си педофила "хората". Същите, които правят от децата си просяци, крадат от гробищата и се занимават с телефонни измами.
15
0
 
34
 
! Отговори
Krom преди 4 години
Айде после питайте как се появява на бял свят онази особена порода полу-травестити с очевидно ромски произход, евтини дрешки и нагло поведение? И дали не е сбъркана историята още преди да стигнат пълнолетие? Ясно е, ч в 6 сутринта са били на молитва при тоя у.род, разбира се. Ако обаче "родител" може да осакати детето си за да го направи "професионален" просяк, то дали пък това ще го "трогне"? Няма да му се изтрие, я? Не, дори когато пиша усещам погнуса от тази гадост... Етнос?! Силно казано!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Богатия Британец отива на Карибите , Сейшелите и.т.н но не и у бедна страна като България , забравете никога няма да еУ нас само утрепките идват
13
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните знаят за нас като насила Християнизиран/славянизиран Народ по Византия 866 г. и ни имат за нисши същества от Източна европа , познават по добре Историята ни от наще *** Историци , за това идват Педофили и вскякакви темподобни
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
без малко да си помисля че след като излязал от Затвора в Англия дошъл в България да си купи фалшива Диплома за Висше образование
11
7
 
20
 
! Отговори
скапана България преди 4 години
Кой нормален Чужденец би дошъл у нас , само Педофили , Криминално проявени в родината си , бедни на Социални в родината у нас на почивка в Слънчев бреаг каква почивка идват за евтината дрога и алкохола , така се знае за България в Чужбината............................скапаната източноевропейска страна България
10
3
 
21
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
вън от българия
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е aнглийски шпионин и педофил.
8
3
 
30
 
! Отговори
светлана преди 4 години
Този е срам и позор за християнството - най светлото и чисто учение.
7
0
 
3
 
! Отговори
Комунист-Ленинец преди 4 години
*** им работи с турунджав привкус...
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратително е, че подобни случаи все по-често се случват. Проблем в световен мащаб.
5
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Думата родители е неподходяща за тези, които продават децата си!