Готови сме за реакция, ако бежанският поток от Турция се увеличи

Каракачанов: Към момента обстановката е спокойна
16 сеп 2019 22:08, Анисия Иванова
72

България има готовност за реакция, ако бежанският натиск по границата с Турция се увеличи. Това каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му след изявленията на президента Ердоган, че ще отвори границите, ако не получи още пари от Европейския съюз, той вече е издал разпореждане военните да бъдат в готовност.

Към момента обстановката по границата е спокойна, но при увеличение на натиска до 2 хил. души веднага могат да бъдат изпратени, като те ще разполагат и с техника, включително с мобилни телени съоръжения, обясни министърът.

Каракачанов допълни, че вече е готов проектозаконът за доброволна военна служба и е вкаран за междуведомствено обсъждане.

Министърът на отбраната се обяви и за връщане на доброволната военна служба. Според него, това може да стане от 2021 г., ако държавата започне да работи от сега в тази посока. По думите му Армията е институция, която не само подготвя младите хора да воюват, но и ги възпитава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
psctttt преди 4 години
тези които казват че политиците са неспособни да спрат мигрантите са в голяма грешка. Те имат спусната задача да ги заселват и просто следват плана.единствено се иска да ги регистрират и това им е проблема да не ги изпускат нерегистрирани и никога не са смятали да ги сират защото плана спуснат от ЕС и на ЕС е да заселват цяла европа с мигранти. И работят много усилено, стъпка ,по стъпка в тази насока. Какво още не е ясно. И да ви изнася мърдане от ЕС няма , така че наведете се покорно и не мрънкайте.
23
1
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Тези политици защо лъжете хората явно не живеете в България,само с празни приказки и обещание ли ще управлявате?Някакви розови сънища ви носят всички до един ,вземат пари от Европа и от народа и ОБЕЩАВАТ трай коньо за зелена трева.Политическата обстановка е сложна,българите нямат войска ,техника военна нищо разграден двор.
22
2
 
8
 
! Отговори
седящия бик преди 4 години
Политиците сте завзети от джедърство и феминизъм.Никой не ви вярва на празните приказки.Мигрантите си минават през границита и никой не ги спира.Политиците и властите сте неспособни да ги спрете.
21
3
 
9
 
! Отговори
Стрелец преди 4 години
Потока не е спирал и няма и да спре.Превземането на Европа от Азиатци и Африканци си продължава докато тези ни заземат напълно.Политиците на ЕС са неспособни да ги спрат, защото са в плен на феминизъм и тесногръдо сектанство от вече от три десетилетия,че и повече.
20
1
 
9
 
! Отговори
Фатмака преди 4 години
Нещо много се бъркате в статията която пишете, доброволна е в момента военната служба и това са днешните професионални войници,а преди не беше доброволна, а ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!!!!!!!!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фъфлещият Шкембе Войвода е винаги готов за някое договорче, някоя комисионна
18
1
 
8
 
! Отговори
axa преди 4 години
готови сте - по пост. 209 и стратегия за жилищата - да ги настанявате в къщите ни на село, и в апартаментите ни в градовете които сме оставили за да отидем на скъп наем в чужбина за да можем да си плащаме тока и парното и да издържаме родителите си работили цял живот и сега с окрадени пенсии мизерстват, как да не сте готови. Казано от патреотите дет станаха за подигравка на цяла БГ.И за подписчето за прескъпите ф16 си знаеш раираната пижамка, няма да ти се размине, дупедавците си го получават един ден.
17
12
 
3
 
! Отговори
Баш феса преди 4 години
Дори вашите братски съседи Македонци и Сърби ви наричат татари,защото Ви знаят историята по добре от Вас.Роби такива
16
5
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
шкембелин войвода че им прати две иляди булки с леб и сол и печени ягнета да ги посрещнат подобаващо. после в герберасти хотелчета дето цяло лето стояха празни или даже и в някоя от личните къщи за гости, щом че пада келепирец. накрая че им продаде по едно паспортче и че оправи демографския прираст. а те горките като се поогледат, сами че идат у дойчистаня след това.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ,защото има врагове сред нас работещи за исляма като Евгений Дайнов .
14
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не могат да употребят сила. Освен сплашване по някакъв начин или отблъсване (което пак е употреба на сила и не се харесва на толерантните, щото, казват, е расистко), нищо не могат да направят. Ако стане напечено ще ги пуснат да си ходят в западна Европа. Помните ли, как в Унгария вдигаха децата като щитове? И службите клекнаха. Тъй че Красьо да не казва голяма дума. Никоя страна не е готова пред милиони напиращи "бежанци".
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момче, толкова си жалък, че ме е срам, че си български министър!
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готови са ! Да ги приемат и регистрират и после да ги доят за пари срещу паспорти .
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Готови били, Хахахахахаха смешници
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъртвежи и кьорфишеци .То служилите граничари ,макар и вече побелели ,най добре знаят как да ги спрат .Само им подсвирнете . И пиле нема да префръкне .Да ама не !
9
10
 
7
 
! Отговори
Евротлaнтик преди 4 години
Върнете нaборнaтa службa чaс пo-скoро руски шпиoни нямa дa вземaме в кaзaрмите. Дa зaщитим държaвтa от рускaтa aгресия Пaси в зaпaсa еднa гoдинa дa бичи нaряди.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитлер затова беше антисемит човека.Днес Европа пак се пълни с някакви семити .От 1300 г все в тая посока напират .Тервел дали ги е препращал на франките ?
7
2
 
18
 
! Отговори
Анна преди 4 години
Защо пък да ги спираме? Да ги пускаме да ходят, налъдето са се запътили, те у нас не искат да останат. Как ли пък няма да браним европейците от нашествието, че и да си пращаме децата в скапаните казарми! Искам да видя как този затлъстял толуп прави лицеви опори и тича в пълно бойно снаряжение!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А паспорти дали ще им се раздадат? е срещу парички де.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган направи пари от тия хора.