Защо да тренирате с тежести?

Ще ускорите метаболизма си
16 сеп 2019 19:10, Михаела Лазарова
2
Защо да тренирате с тежести?
Снимка: istock

Ако сте от любителите на кардиото, трябва да знаете, че вдигането на тежести и упражненията с гирички и собствено тегло не са за подценяване. Те имат своите положителни въздействия върху здравето и организма, заради които е добре да ги включите в рутината си. Това не означава да се откажете от кардиото, напротив. Но редуването на двата типа тренировки е съществено от здравословна гледна точка. Когато започнете да вдигате тежести, ще забележите някои промени в тялото си и то в положителна посока. Ето какви.

Костите ви ще станат по-здрави

Според данни на Американската фондация за борба с остеопорозата, упражненията дори с минимални тежести имат положителен ефект върху костната плътност. От значение е не само консумацията на храни, богати на калций, но и редовните тренировки с вдигане на тежести, укрепващи здравето на костната система.

Няма да увеличите сантиметрите си

С вдигане на тежести няма да увеличите обиколката на която и да е част от тялото ви, освен ако това не е целта ви и не се насочите в тази посока, добавяйки повече тежест и наблягайки на определени мускулни групи с цел развиване на обема на мускула. Много жени се притесняват да не направят огромни бедра или бицепси, които да повлияят на женственото им излъчване. Това може да стане доста трудно, особено заради природно по-ниските нива на тестостерон в женското тяло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: фитнесспортздраве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а после се чудите защо простатата ви алармира за мъжете вдигането на тежести се отразява зле на простатата
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тренирам само с на жената " любениците " !!!