Шеф в BMW поема Audi догодина

Трети кадър на баварците влиза по върховете в групата Volkswagen
16 сеп 2019 13:38, Красимир Ангелов
2
Шеф в BMW поема Audi догодина
Снимка: Reuters

Доскорошният член на борда на директорите на BMW Маркус Дюсман ще застане начело на конкурента Audi догодина, съобщава германското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung, като се позовава на свои източници.

Сегашният шеф на Audi Брам Шот най-вероянно ще заеме ръководна позиция в маркетинга на групата Volkswagen.

Дюсман, който отговаряше за снабдяването и връзките с доставчици в BMW, напусна поста през юли. Той обаче все още има договор с баварците, както и клауза известно време след прекратяването му да не работи за конкурентни компании. Според FAZ обаче двата гиганта са постигнали споразумение тя да бъде анулирана предсрочно и Дюсман ще е в състояние да застане начело на Audi идния април.

В момента шеф на премиум поделението на VW е холандецът Брам Шот, който първо бе избран за временен заместник на разследвания заради Дизелгейт Руперт Щадлер, а миналата година бе назначен и за постоянно.

Дюсман ще е третият високопоставен служител на BMW, който преминава на работа при конкуренцията.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс преди това бе член на борда на баварската компания по развойната дейност. Очакванията бяха тъкмо той да наследи пенсиониращия се Норберт Райтхофер като шеф на BMW преди пет години, но в последния момент Дийс бе изпреварен за позицията от Харалд Крюгер и предпочете да напусне. Неотдавна той привлече и бившата си колежка Хилдегард Вортман, която отговаряше за маркетинга в BMW, а сега е член на борда на Audi.

Междувременно Крюгер бе освободен предсрочно от позицията си в BMW по настояване на акционерите и на негово място като СЕО застъпи Оливер Ципсе.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: BMWAudiМаркус Дюсман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти добре си, защо пишеш тази глупост постоянно?
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!