"Жълтите жилетки" отново на протест във Франция

Те бяха възобновени заради пенсионната реформа
14 сеп 2019 22:22, Елка Василева
17
"Жълтите жилетки" отново на протест във Франция
Снимка: Reuters

"Жълтите жилетки" излязоха на протест във Франция за 44-ти път. В град Нант се стигна до сблъсъци с полицията, след като младежи в черно чупиха витрини и се опитаха да нахлуят в магазини, предаде БНТ.

Нант беше избран днес за национален център на проявите, защото там през юни при полицейска намеса след технопарад загина 24-годишен младеж. Днес полицията предприе превантивни мерки от сутринта.

В кофи за боклук бяха намерени 22 коктейла "Молотов" и бяха арестувани няколко души, а задържаните до момента вече са 30.

В Париж и Лион имаше малобройни и мирни демонстрации.

След месеци на затишие протестите се възобновяват заради пенсионната реформа, която ще отнеме привилегиите на редица категории трудещи се.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я ДА ВИДИМ ЛЮКСЕМБУРГ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА- 14,75 ЕВРО НА ЧАС- И ТАМ РАЗРУХА- В БОГАТА ВЕНЕЦУЕЛА НА МЕСЕЦ 9 ДОЛАРА- МАЛКО АМА В РАСТЕЖ И ОТ СЪРЦЕ.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1.2019 Г МАКРОН ВЪВЕЖДА 1521 ЕВРО, 1300ЕВРО НЕТНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, РАБОТНАТА СЕДМИЦА НЕ МОЖЕ ДА НАДВИШАВА 35 ЧАСА, РАБОТНИЯ ДЕН НЕ ТРЯБВА ДА МИНАВА 10 ЧАСА- ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД СЕ ЗАПЛАЩА ДОПЪЛНИТЕЛНО, РАБОТНИЦИТЕ ИМАТ ПРАВО НА 25 ДЕНА ПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК, ОФИЦИАЛНИТЕ ПРАЗНИЧНИ ДНИ СА 11. КАКТО ВИЖДАМЕ ФРАНЦИЯ Е В РАЗРУХА, А РАБОТНИЦИТЕ ПОТЪПКАНИ- Я СЕГА ДА ВИДИМ РОССТАТ- 280ЛВ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА....
13
1
 
8
 
! Отговори
123 преди 4 години
На Макрон му трябват пари за мигрантите и ще ги вземе от французите. Такъв е плана на задкулисните играчи които искат да управляват света. Обезличаване на нациите чрез смесването на всички раси. Оттам следва постепенното изчезване на отделните държави и лесното подчинение на хората.
12
14
 
1
 
! Отговори
Към Ай сиктир преди 4 години
Не знам защо ти се иска да придадеш на жълтите жилетки героичен образ. Илюзия е, че нещо постигат, реформите на Макрон си вървят, властта е силна и си управлява. А жилетките съсипват живота на обикновените хора, търговци затварят магазини, коли горят, затварят ти пътища. Това си е налагане на едно малцинство над всички останали. Вярно, че във Франция обичат да манифестират, кефят се като са заедно на улицата, но иначе са прагматичен народ и си гледат иннтереса. А Франция видимо се руши.
11
1
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Хайде някак си да подредите нещата пришили сте към протеста на жълтите жилетки едни младежи в черно които рушат и чупят. Тези "юнаци" какви са, що са, провокатори ли са дума не се казва важното е да са пише за жълтите жилетки и да се представят като злодеи.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те се знаят кои правят Майданите по света, знаят се и крилатите им фрази-Изграждане на РЕД /световен те го казват нов / чрез хаос !!!!
9
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече има доказателства, че това са платени от чужбина протестъри, които копират техниката на протестите по света, например вчера се появиха с отворени чадъри срещу полицията. Протестите са за да се разруши Франция, както Брекзит за Англия. Някой не иска силна икономически и социално Европа. Доказаха във Франция, че една част от протестираките, които чупят, горят, разрушават, получават пари. Доста от тях са германци, холндци, гърци. Млади хора, често с добро материално състояние. Големи щети.
8
2
 
4
 
! Отговори
men преди 4 години
чекай ги да додат франсетата да ти протестират и после се чуди шо ти затварят АЕЦ-а миглюзино.
7
2
 
9
 
! Отговори
men преди 4 години
на бугарищанеца все се скатава и му се иска да доде некой друг да му свърши работата. некой да доде да го освободи от турците, некой инвеститор да доде да му даде работа, некой да му построи магистрали, да му реновира и изчисти градниката докато той мета торби с боклюк от терасата, жена му да му сготви, изпере и изглади, детската градина да е без пари и да му гледа децата, учителките да направят децата му хора шото той е зает с ракия и салата, такива ми ти работи. за това сме на този хал. тотално демобилизирани пиянки и тарикати на дребно. такъв народец не заслужава държава.
6
1
 
11
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Техния протест не е спирал вече повече от половин година, за вас може да е новост, но за нас не е....
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойдат да протестират и в БГ.-то.Да свалят правителството на Суджука.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон да им каже истината неговите приятелчета Ротшилд и арабоафриканците изпапкаха пенсионните фондове.
3
2
 
17
 
! Отговори
Защо ли преди 4 години
Някой пита ли се защо?Две точки, белите остарявят и отиват в пенсия.Арабите и Африканците живеят от социални помощи.Сега няма да има кой да ги заработва, освен това ще има народ който си чака пенсията и народа който си чака социалните помощи. Системата ще се срине ако изязат в пенсия - няма да има кой да работи и да поддържа инфраструктурата и няма да има данъкоплатци. Сега се опитват да избутът краша няколко години напред.
2
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия жилетки съсипаха Франция.
1
0
 
27
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Една година протести, а никои не говори за права и демокрация???