Събор на "Русофили": Русия е наш освободител, приятел и брат!

Събраха се близо 15 000 души от цялата страна
Обновена: 14 сеп 2019 21:22 | 14 сеп 2019 20:06, Елка Василева
238
Събор на "Русофили": Русия е наш освободител, приятел и брат!
Снимка: БТА

Бъдещето на българо-руските проекти е по-важно. Това заяви лидерът на Национално движение "Русофили" Николай Малинов от трибуната на 16 събор на приятелите на Русия край Копринка.

Така той обясни отказа си да подкрепи предложенията за ново партийно строителство и преместване на събора в София, които бяха направени днес от негови съратници. Малинов определи предложенията като провокация на врагове, на хора, които не обичат България.

В словото си Малинов подчерта, че проектите "Турски поток" и "АЕЦ Белене" са резултат от няколкогодишни усилия, които не трябва да бъдат анулирани.

Още по темата

Заедно с Николай Малинов на трибуната бяха зам.-председателят на парламента Емил Христов, депутати от БСП и ГЕРБ.

По-рано беше поставено началото на подписка в подкрепа на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, който е на свобода срещу гаранция от 50 000 лева, защото тази седмица беше обвинен в шпионаж, предаде БТА.

Участниците издигнаха плакати "Русия не е заплаха за България, Русия е нашият освободител, приятел и брат" и подкрепиха акцията "Аз съм русофил, арестувайте ме!".

Близо 15 000 хиляди русофили от цялата страна се събраха и този път на събора. 16-то му издание преминава при засилени мерки за сигурност заради опасения от провокации. Мотото тази година е "Европа е по-силна с Русия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: съборрусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактът, че истината за русофобите не е достатъчна и са необходими много лъжи, за да защитят позицията си, всъщност показва колко много е направеното от Русия за България.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 212Възможно. Въпросът беше да се отговори на настойчиво разпространяваната лъжа, че в СС договор не е имало име България, а "задунайска губерния". Името Бг се появявало едва с Берлинския конгрес.Съзнателното разпространение на русофобски лъжи, относно ясни исторически факти, е тревожен момент и показва, че русофобството не е просто мнение на хора, то е целенасочена и организирана пропаганда.
190
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 205 споменава се преди това в Райхщадско споразумение от 26 юни 1876 след това в Будапещенска конвенция от 3 януари 1877
189
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С танковете на НАТО и ние ще ги освободим москалите от агресията и наглоста им
188
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко са а и са дърти след 10 години само шпионите ще са там
187
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократично би било, ако както функционира Америка за България, така да има и такъв руски еквивалент. Русия държи ключа към Изтока. Армията е подготвена. Интересите преди всичко. Вярата не е за всеки.Както и.. Саудитска Арабия, затова и са получили последнатс атака, след договорът им с Руската Федерация. Америка провокира непрестанно..
186
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунизма умре ... Русия са ни братушки да , но не трябва да съществуват русофили , а само и единствено хора обичащи родината си , независимо къде се намират ... Ако си във Франция ще обичаш Франция, ако си в България ще обичаш България и това е.. Ако не ни бутат надолу с емигрантите и толерантноста към братчедите, България ще е най-модерната нация в света..Ама нямате мозък за това сори
185
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путинска русия ни е ВРАГ какво общо има пък с Тая на Александър 2 Нищо ...
184
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно Санстефанския договор и че тогава се урежда от Русия създаването на Княжество България и с какви граници е било то - статията в Уикипедия, която посочва исторически източници.Русия е направила много за нас, тя ни е създала като държава след 5 века робство. Лъжите на няколко истерични русофоба, покрепяни от няколко купени журналиста, не могат да променят това. Те са само във вреда на българите и на България
183
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Княжество България възниква на Берлинския конгрес!То"Автономно Княжество България, със собствена войска се появява във Санстефанския договор за първи път. Включва и Македония, между другото.Аз разбирам, че тук хора изкарват пари и също и че самият сайт е манипулиран. Пълно е с лъжи, които се повтарят в подобни постове. Обаче това в случая е прекалено нагла лъжа, която е лесно да бъде доказана. Питайте Гугъл, правете справка в сериозни източници, не оставяйте да ви лъжат и баламосват
182
8
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
.....В словото си Малинов подчерта, че проектите "Турски поток" и "АЕЦ Белене" са резултат от няколкогодишни усилия, които не трябва да бъдат анулирани.....Хахахахааааа, комунягиииииии, никакви руски проекти няма дя има.
181
5
 
10
 
! Отговори
Che преди 4 години
Бошлюци, нищо повече са тези!
180
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересни шпиони на свобода,интересен паметник на руския вожд Димитров,интересно движение! Имам чувството че сме още в СИВ и Варшавския договор!
179
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставят ги да си развяват байрака пред паметника на вожда им Георги Димитров,на язовира,срамота! На Георги Димитров извадиха мумията,бутнаха Мавзолея,а на язовир Копринка се е изтъпанил огромен негов паметник! Е те за това там си правят пропагандата! Да плюнем ида ги удавим с плюнката!
178
5
 
24
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
Русифилията е болест и ваксина и лечение няма .Да се постъпва както с африканската чума по свинете.
177
3
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Тоя Малинов що не е в ареста
176
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 1923г. Правителството взима решение и русофилите на кораби ги натоварват и за Истамбул с еднопосочен безплатен билет.
175
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За първи път се споменава русофилство през времето на Цар Борис |||. 1921г. Това са които симпатизират на царската власт на Русия. След 1944г. Русофили няма. Говори се за нагаждане към СССР.
174
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ДАВАЙТЕ ГЛАС НА РУСОФИЛИТЕ. Те са като сектанти. Не говорете с тях, не се опитвайте да ги убедите. Оставете ги. Игнорирайте ги. И тогава може да започнат да се освестяват и да гледат документи и записи, които разказват как ни е навредила Русия. По принцип за тях няма оправяне, както и с македонците. Те са секта сляпо вярващи. Няма да се вслушат в здрав разум и доказателства.
173
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червената Коркондела каза, че някой ги делел на русофили и русофоби !Няма такова нещо те сами се делят от българите, защото са русофили-българофоби !