Понижават се температурите в неделя, сутринта и до 6 °C

В понеделник през деня отново бързо ще се затопли
14 сеп 2019 18:26, Елка Василева
1
Понижават се температурите в неделя, сутринта и до 6 °C
Снимка: архив, Reuters

През нощта над страната ще е предимно ясно. Минималните температури ще са от 12 - 15 градуса по поречието на Дунав и Източна България, където ще духа до умерен североизточен вятър, до 6 - 10 градуса в югозападните котловинни райони от страната.

Утре ще е преобладава слънчево време. В Централна и Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо се понижат и максималните в страната ще са предимно между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 23 и 25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

Следващата седмица ще започне с предимно слънчево време и с високи за септември температури. В понеделник вятърът за кратко ще се обърне от запад-северозапад, до вечерта - от юг, и през деня отново бързо ще се затопли, но сутринта ще бъде хладно с минимални температури между 8 и 13 градуса, по Черноморието до 15 -17 градуса.

Във вторник в Дунавската равнина вятърът от запад-северозапад ще се усили. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 28 и 33 градуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сух студ.