Време за ваксини: Усложненията от грипа - опасни!

Атакуват ни четири познати щама, с леки изменения
14 сеп 2019 11:00, Петя Славова
17
Време за ваксини: Усложненията от грипа - опасни!
Снимка: Reuters

Сега е времето на ваксините. Усложненията от грипа са много опасни. Мерките трябва да се вземат преди да е дошъл сезона на грипа.

Още по темата

Обикновено той започва през ноември, а пикът е през януари. Очакват ни обичайните четири щамове, с леки изменения”. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев от Националния център по заразни и паразитни болести по повод предстоящия сезон на вирусите пред Нова тв.

По думите му грипната ваксина има трайност около година и половина. "Това обаче не значи, че е невъзможно да се разболееш. Ваксината намалява възможността да се заразиш, но не я премахва напълно. Тя помага да прекараш по-леко болестта", допълни Кантарджиев.

Професорът препоръчва хората да мият ръцете си често и да ползват антибактериални кърпички.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: грипваксинащама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо няма грипни епидемии в Франция , Англия , Германия , Сащ ????Тази година епидемията ще е януари , октомври и ноември ще напръскат /с 4 щама /експерименталните овце от България и Румъния .
14
0
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Не се ваксинирам и не се разболявам. Мия си ръцете и избягвам болни хора. Един комшия се беше ваксинирал и пак го хванал грип. И той не се ваксинира вече.
13
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Дойде отново време да напълним гушките. Ваксинирайте се милички, ваксинирайте се, че сме огладнели вече. Нищо че тези ваксини може да имат странични ефекти, или най-малкото да не вършат никаква работа, вие се ваксинирайте, за да има за нас парички.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А усложненията от ваксини те са летални. Шанса е като шестица от тото, но всеки може да спечели.При повече пуснати фиша, шанса нараства. Умната и с късмет.
11
0
 
5
 
! Отговори
грипченце преди 4 години
1.Ваксина срещу незнам си кой Нов щам.2. Лекарства3. При Лекар4. Антибиотик5. Пробиотик+витаминки6. Болничен лист7. Бъдете Здрави:)))))
10
2
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
В Последните 30 години се наблюдава странна тенденция в развитието на Грипа и Ваксините . Колкото и да взимаш мерки и ваксини - винаги си болен от грип по 4 пъти годишно по 10 дни .Обяснение има - Мафията в Фармацията пуска Зараза в Самолети които пръскат , после пуска Ваксини по 10 лева , взимате Ваксината , но Мафията започва да пръска с друг Щам на грип , и пуска Ваксина .... От Цялата История има някакви 100 000 умрели а другите се Самолекуват .Ама има Печалба в размер на Стотици Милиарди
9
15
 
3
 
! Отговори
Четящ преди 4 години
Хора, ваксинирайте се. Най малкото, ще ви спести адски много пари. 20-на лева ви е ваксината. Последващия антибиотик след венозното лечение в болница ще ви струва поне 100 кинта. Прибавете антивирусен препарат /около 36 кинта за блистер/. После ще се наложи да лекувате гъби разни, следствие на антибиотика. Нито съм лекар, нито аптекар. Инженер съм, но изстрадал пътя. Забравете за добър имунитет срещу вирус.
8
0
 
0
 
! Отговори
nablijava be ! преди 4 години
До "jatvata "
7
1
 
0
 
! Отговори
"jatvata " преди 4 години
va !
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусенецъОтслобеният имунитет след поставянето на ваксина не трябва да се подценява. До 2-3 седмици след поставянето на ваксината е по-добре да се скриеш някъде на топло и без хора, че ако се разболееш, пак ще стигнеш до системите :(
5
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Отново е пропуснато да се отбележи, че големият трик /Кунчев, Кантарджиев, Кожухарова/ на българската медицина е на щат към ГлаксоСмитКлайн и Новартис.
4
11
 
4
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Бе, вие си дрънкайте антиваксърските малоумия, но миналата Коледа, за 24 часа направих пневмония от някакъв свиреп грип. Тази година си правя ваксината там за 20 ...30 ... бе колкото и да е лева, но тия системи на които бях по Коледа ще ми държат влага много време!
3
4
 
23
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
Време е за рекламата "СТРАХ". Купувайте ваксини и лекарства! Фармацевтичните компании трябва да отбележат печалба и да има бонуси за мениджърите. Вие да не сте някакви си анти-ваксери? Всички на ваксините под строй! И да не си забравите парите в къщи че не са безплатни!
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 2Това е идеята, да се контролира населението на планетата.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана ли това време на годината когато Илюминатите налавят населението на планетата с "ваксини"?