Opel Stock

Byton M-Byte – кросовър или кинотеатър? - видео

Byton M-Byte – кросовър или кинотеатър? - видео

Byton M-Byte – кросовър или кинотеатър? - видео

Реклама Skoda Kodiaq
Новият електрически кросовър Byton M-Byte показан във Франкфурт вече като сериен образец, трябва да влезе в продажба през първата половина на следващата година първо в Китай. Във втората половина на 2020-а колата ще бъде достъпна на пазарите в Северна Америка и Европа.

Машината се позиционира на пазара като конкурент на моделите Jaguar I-Pace, Audi e-tron и Mercedes -Benz EQC. Известна е вече и базовата цена на автомобила – тръгва от 45 000 евро. От компанията се похвалиха, че вече имат над 50 000 предварителни поръчки от целия свят.




Дизайнът почти не е променен в сравнение с този на концептуалната машина, показана в началото на миналата година на изложението CES в Лас-Вегас. Но серийното изпълнение е малко по-голямо – дължината е увеличена с 25 мм до 4875 мм, височината с 15 мм до 1665, междуосието с пет мм до 2950, ширината с доста повече - с 235 мм до 2195.

Интериорът е доста любопитен, а по отношение на таблото направо шокиращ. Централният дисплей е рекордьор в индустрията с 48-е си инча по диагонал. Освен това екранът е и огънат като тези в кината. В центъра на волана е вместен 7-инчов сензорен екран, а пред централния подлакътник е монтиран друг 8-инчов сензорен екран.

M-Byte предлага предни “капитански” кресла, които могат да се завъртат назад, превръщайки салона в уютен хол. Вместо цялата седалка отзад могат да се поръчат две отделни, но не се съобщава дали местата отзад ще могат да се сгъват за да се отвори повече багажно пространство. При цялата седалка това е възможно, като пространството за багаж нараства почти три пъти – от стандартните 550 л до максималните 1450.

Базовата версия е със само задно задвижване с един електромотор с мощност 200 кВт/272 к.с. монтиран на задната ос. Акумулаторът е с капацитет от 72 кВтч, което осигурява пробег с едно зареждане от 360 км по цикъла за измерване WLTP. Упражнението 0-100 км/ч тази версия прави за 7,5 секунди.

Пълноприводната версия е по-интересна – има два елмотора с обща мощност 300 кВт/408 к.с., батерия с по-висок капацитет - 95 кВтч. От място до 100 км/ч M-Byte AWD се ускорява за впечатляващите 4,5 секунди и има пробег от 435 км с едно зареждане. С помоща на бързо зарядно /150 кВт/ акумулаторът се зарежда до 80% за 35 минути. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Honda

Honda оглавява изложба по време на Седмицата на дизайна в Милано

Мар 29, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024