Skoda Kodiaq

“Червеното знаме” шашна Франкфурт - видео

“Червеното знаме” шашна Франкфурт - видео

“Червеното знаме” шашна Франкфурт - видео

Реклама Honda ZR-V
Китайската компания Hongqi /Червено знаме/, произвеждаща досега представителните автомобили на китайската държавна власт, представи във Франкфурт два концептуални автомобила - кросовъра E115 и суперкара S9 с които отвъртя шапките на публиката. Новото време в Поднебесната империя, обаче, заставя производителят на автомобили за политбюро и централния комитет да прави и автомобили за свободна продажба от шест години насам, а сега явно има намерение да се намести в хай-топ-пазарния сектор не само в страната си, но и в света.

Първият концепт е суперкар, способен да се ускори от място до 100 км/ч за само 1,9 секунди. Дизайнът на колата е дело на шеф-дизанера на марката Джайлс Тейлър, привлечен в китайската компания от предишната му месторабота в Rolls-Royce. Затова автомобилът не изглежда като китайско копие на италиански супер автомобил, а предлага доста оригинална и интересна външност.





Машината се задвижва от централно разположен хибриден силов агрегат състоящ се от бензинов двигател V8 с ходов обем 4 литра и електромотор. Общата им мощност възлиза на впечатляващите 1400 к.с. Благодарение на това автомобилът се ускорява, по данни на производителя, от място до 100 км/ч за само 1,9 секунди и развива максимална скорост от над 400 км/ч.





Другият концепт е на луксозен автомобил тип SUV чиято вътрешност не беше представена, но машината има оригинален външен дизайн и използване на интересни външни светлини. По всяка вероятност става дума за напълно или хибридно задвижване, но то не беше обявено. Тази кола явно е доста далеч от серийното производство за разлика от суперкара, но познавайки китайския нрав може да се очаква, че скоро и тя ще бъде представена в по-завършен вид. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Дизайн / Design Екология /Ecology BMW

BMW Vision New Class X - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Citroen

Citroen атакува Индия и Южна Америка с Basalt (Видео)

Мар 27, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Renault

Новото Renault CAPTUR с премиера след седмица

Мар 27, 2024