132 млн. лв. са дълговете на общините за половин година

Голяма част от парите били за инвестиционни проекти
5
132 млн. лв. са дълговете на общините за половин година
Снимка: Dnes.bg

Просрочените задължения на общините към края на юни са 132.1 млн. лв. Те са формирани от 131 общини, съобщи Министерството на финансите.

Общините с просрочия са 49,4 на сто от общия брой общини. 134 общини завършват второто тримесечие на 2019 г. без дългове по бюджета си.

Сравнено със същия период на миналата година, намаление на просрочените задължения отчитат 31,3 на сто или 83 общини, като общият размер на реализираното от тях намаление е приблизително 32 млн. лева.

В същото време 50 общини увеличават просрочените си задължения в рамките на една година общо с 26,7 млн. лева.

Голяма част от общинския дълг и общинските гаранции в размер на 1 169,7 млн. лв. (84,5 на сто), са предназначени за финансиране на инвестиционни проекти. Дългът на Столична община формира 52% процента от общия размер на дълга.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Хайдутин преди 4 години
След 14години герберско робство време е за освобождение.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американците дават пари само за да заробят някой това е вид ново преразпределение на света -преди колонии сега пак колонии ,но ако преди америка е била колония на Европа то сега Америка иска да направи Европа своя колония
3
0
 
0
 
! Отговори
днес преди 4 години
ГЕРБ каза има пари спокойно,всичко е наред американците ще дават пари.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми лятно време се стъмва в 10 часа, а уличните лампи светват в 5. Ето ви един най-*** пример как една община може да задлъжнее, защото я управляват некадърници.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение, че половин милион работят на държавна работа, тоест другите 2 милиона работещи ги хранят... не виждам кой очаква нещо различно. Не казвам, че няма нужда от административни работници, но щом са толкова много е време да си зададем въпроса, защо администрацията е в такова състояние.