Пожар изпепели 50 дка резене в Силистренско

Огънят започнал от съседното царевично стърнище
12 сеп 2019 14:10, Анисия Иванова
8
Пожар изпепели 50 дка резене в Силистренско
Архив: Булфото

Петдесет декара резене са изгорели при пожар в района на село Цар Самуил вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Огънят започнал около 18.30 часа от запалено царевично стърнище и се прехвърлил върху блока с посевите. Екип на РСПБЗН-Тутракан потушил пожара, спасен е кайсиев масив в съседство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: МВРСилистрапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
бай Ламби преди 4 години
А през комунизма като нямаше кой да го изкупи, ТКЗС-то го даваха на кравите.После половин година кравите даваха мляко дет миришеше на мастика.*** го пиеха с най голямо удоволствие.
7
2
 
1
 
! Отговори
zemedelec преди 4 години
Никой не ще да го изкупува. Няма цена залежава по складовете колегата се е отървал.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога тези *** ще продължават да си палят стърнищата след жътва?
5
1
 
3
 
! Отговори
От Уикипедията преди 4 години
Под формата на настойка действа като очистително и облекчава коремното разтегляне. Заради употребата му като билка е познато с името аптекарски копър. *И аз за пръв път чувам за "резане".
4
0
 
5
 
! Отговори
От Уикипедията преди 4 години
Използва се в българската, гръцката, италианската и испанската кухня за подправяне на риби и супи.Изсушено се ползва и като добавка към туршии, заедно с копър или като негов заместител.От резене се добива и етерично масло. Използва се и като билка при запек, недостиг на кърма при кърмачките, при камъни и възпаления на бъбреците, колити, газове, за апетит, при кашлица. Семената облекчават газовете и стомашните болки, имат диуретичен и противовъзпалителен ефект. Под формата на настойка действа
3
0
 
5
 
! Отговори
От Уикипедията преди 4 години
Резенѐ или див копър, наричано още копрец, полски копър, аптекарски копър, морач, фенел, фенхел, сминд, лъжлив сминдух) е растение и расте в южна Европа (особено по Средиземноморието) и югозападна Азия. То е от семейството на магданоза и моркова Сенникоцветни. От същото семейство е и копърът, но резенето е от друг род.Резенето е силно ароматично многогодишно тревисто растение, право, синьозеленикаво на цвят, достигащо 2 м на височина. Листата достигат на дължина до 40 см.Използва се в българ
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е резене? Царевично стърнище ли значава? Не целя напдаки, просот не знам и питам?
1
3
 
2
 
! Отговори
маде БГ преди 4 години
е така се усвояват европари!