Европейският начин на живот... Що за ресор и комисия?

Ресорът на гръцкия еврокомисар разгневи евродепутати
12 сеп 2019 14:03,
32
Европейският начин на живот... Що за ресор и комисия?

Европейският начин на живот разгневи критиците... Или поне тези на Урсула фон дер Лайен. Според мнозина името на ресора на вицепредседателя на Европейската комисия е недопустимо.

В сряда новоизбраният председател на ЕК Урсула фон дер Лайен бе поставена под силен натиск да промени името на ресора, който предложи за новия си заместник, който отговаря за миграционната политика, след вълна от критики от европейски депутати, смятащи, че това е дълбоко обидно и предполага, че мигрантите и бежанците са заплаха за европейския начин на живот.

Още по темата

Някои от най-яростните критици твърдят, че името на позицията, заемана от гърка Маргаритис Схинас, е "свирка за кучета", по-подходяща за крайно-десни екстремисти, отколкото за Комисията, която трябва да бъде защитник на либералните ценности и образец за приобщаване, многообразие и многостранност, пише европейската редакция на Politico.

Карима Дели, френски евродепутат и председател на комисията по транспорт, написа в Twitter, че мнозинство от членовете на ЕП са се съгласили на среща на високопоставени евродепутати да изпратят писмо до Фон дер Лайен с молба да промени името на портфолиото на Схинас, предава "Фокус".

"Парламентът няма да допусне тази обида към европейските ценности да мине", написа тя.

Фон дер Лайен обяви своя списък от предложени комисари във вторник, заедно с някои странни и подробни заглавия на портфолиото. Те включват не само вицепредседателя за защита на европейския начин на живот, но и вицепредседател за икономика, която работи за хората.

Предложението за миграция обаче беше онова, което се оказа най-противоречиво. И някои лидери в парламента предупредиха Фон дер Лайен в сряда, че тя трябва да промени името или да даде възможност на парламента да го направи вместо нея. (Всички кандидати на Комисията подлежат на потвърждение от парламента).

"Ние мислим за всички аргументи, но със сигурност няма бързо решение", заяви говорителят на председателя на ЕК.

Той отбеляза, че бъдещите комисари са се събрали в сряда вечерта извън Брюксел за семинар за бъдещето на ЕС, където са засегнати "включително смели теми като изменението на климата, цифровизацията, силната Европа в света и т.н."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
така е преди 4 години
занимават се с глупости либерастите , франция и германия няма да пуснат кокала председател глобално затопляне НЯМА има пренаселеност на земята и игра с търпението на хората ,иии послее ама защо така стана
26
3
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 4 години
Най-после някой се замисли, че трябва да се запазят и ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ЕВРОПЕЙСКИЯТ НАЧИН НА ЖИВОТ! Скакалците ,които нахлуха в Европа, скоро ще превземат всичко и крайно време е неолиберализмът да отстъпи, за се види реалноста и се вземат бързи мерка за запазване на ЕВРОПА!
25
2
 
1
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
карима дели... най-френското име... хахаха, добре че ще си ида от този свят докато все още е читав... да ви имам и ценностите... пфу!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
еденье и пиенье на чужд гръб тва е
23
0
 
0
 
! Отговори
EU начин на живот преди 4 години
"Сега всяко второ *** ходи така в Англия и северна Европа."Именно, точно тези които гласуваха за Брекзит, което потвърждава моята теза за несъвместимостта.
22
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 4 години
Много правилно- това е основен ресор- който не се разпознава в европейския начин на живот или му тежи няма място в ЕС! Забраниха бурките ама сега дай да се огънем за начина на живот...
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До EU начин на живот"изключва ходене по анцуг и диагоналка гучи."Ооо неразумнии ... по-скоро незапзнатии. Сега всяко второ *** ходи така в Англия и северна Европа.
20
3
 
13
 
! Отговори
EU начин на живот преди 4 години
изключва ходене по анцуг и диагоналка гучи. Незнам дали ще минем между капките.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се притеснявайте, няма да променят името на ресора на гърка. То е за замазване на очите на европейците и сега само играят циркове. След това ще продължат с яко либералболшевишката си политика и изобщо нвма да им дреме. :-)
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голявата лапачка под вънкашност чужда и под име ново.....Аз искам ресор "ракии, салати и мезета в европейски стил и борба с махмурлука"Ама ,де този късмет....
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виновна е либералната идеология, която роди и изгради тези извращения !Трябва да е ясно, че в ЕС преобладават политици, които ненавиждат Християнството, Европа и бялата раса... Точно те сега са "разгневени" !
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кой каза, цитирам че ЕС "трябва да бъде защитник на либералните ценности и образец за приобщаване, многообразие и многостранност"? Аман от хипи-либерасти простотии.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само смейте да го промените, подгръбноподатливи и разширени пишман евролuбepacmu!!!
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не случайно Англия напуска ЕС, с това казва стига на мултикултурализма и обезличаването на нациите. Разбира се, че емигрантите променят европейския облик и начин на живот.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То всички наркоми са от шеф на водопад и нагоре
12
0
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
Европейският начин на живот отдавна е застрашен, пък и се оказва, че нелегалните имат само права и много защитници, за разлика от европейци. Европейска ценност е да речем безопасност, но като че ли тя не вълнува толерантния европолитик, важното е гостите да се чувстват добре.
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако свалят името на въпросния ресор/"Защита на европейския начин на живот"/, това е символично отменане на правото ти да държиш пушка в ръцете и да я ползваш при нужда срещу натрапници, образно казано! Категорично против смяната!
10
0
 
23
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Това ли е най-важното за Европа в момента, главната европейска ценност, споделяна от шепа политици и недолюбвана от повечето граждани, толерантно отношение към бежанците? Същите дето ще съсипят икономиката на ЕС със смукане на помощи и привилегии за сметка на работещите?Смях....
9
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Европа се подигра с Гърция, а на нас - най важния ресор... - но всичко според заслугите...
8
0
 
12
 
! Отговори
НЕ!!! преди 4 години
Либералите нямат монопол върху демокрацията и политическия живот, че да става само това, което те искат!