Обискират привърженици на Навални из цяла Русия

Полицията е извършила претърсвания в 39 града
12 сеп 2019 13:03, Елка Василева
55
Обискират привърженици на Навални из цяла Русия
Алексей Навални. Снимка: архив, Reuters

Руската полиция е извършила днес из цяла Русия най-малко 150 обиска в жилища и канцеларии на привърженици на критика на Кремъл Алексей Навални, съобщи в социални мрежи Леонид Волков, изтъкнат привърженик на опозиционния лидер, предаде Ройтерс.

По думите на Волков обиските са в 39 града, от Владивосток на Тихия океан до югозападния Краснодар. В операцията са участвали не по-малко от хиляди служители от правоохранителните органи. Сред претърсените е и жилището на привърженик на Навални, класирал се на второ място на кметските избори в Новосибирск в неделя, каза Волков.

Тази кампания срещу опозиционни дейци става четири дни след като пропрезидентската партия "Единна Русия" изгуби една трета от местата си в градския парламент в Москва. На местните избори в неделя партията претърпя загуби и в други населени места, но запази доминиращата си позиция в страната, припомня Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Преди вота Навални призова съмишлениците си да гласуват тактически в опит да бъдат намалени шансовете на кандидатите, издигнати от Кремъл. Тази стратегия донесе известен успех, отбелязва Ройтерс.

ТАСС цитира изявление пред журналисти на ръководителя на правозащитната организация "Агора" Павел Чиков, според когото операцията на служители от Следствения комитет е по разпореждане от 4 септември на съд в московски съд.

По думите на Чиков, чиято организация оказва правна помощ на обискираните, засега е известно, че следствени действия се извършват в градовете Балаково, Белгород, Владивосток, Воронеж, Екатеринбург, Ижевск, Иркутск, Казан, Кемерово, Краснодар, Красноярск, Курган, Липецк, Мурманск, Нижни Новгород, Новосибирск, Пенза, Перм, Омск, Оренбург, Санкт Петербург, Саратов, Ставропол, Тамбов, Томск, Тюмен, Хабаровск, Чебоксари, Челябинск.

Шефът на "Агора" добави, че обиски се извършват не само в щабовете на Навални и на активисти от неговата Фондация за борба с корупцията, а и на активисти от движението за защита на избирателните права "Голос".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Нане Вуте преди 4 години
Кажише бай Путише - нане Мечкин майна?
48
1
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Хайде Навални ,час по скоро вземи влста в Кремал и изчиси Кагебистките *** в Кремъл ,че много мирише ,чак и на нас ни мирище в БГ !
47
1
 
4
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 4 години
От що го е страх гусин *** бря, кажете ми добри хора?
46
2
 
8
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
То и привържениците на Путев трябва да бъдат обискирани, те са още по-общественоопасни и подозрителни !
45
3
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Хубао де, *** не знам защо ме занимавате с тази празна информация!
44
1
 
7
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Ха така! А претендират заради шпионския скандал у нас!
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно Навални им е раздал парите...
42
0
 
10
 
! Отговори
Загадка преди 4 години
За 10 човека - обиски в 36 града?!
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бая долари е раздал
40
9
 
8
 
! Отговори
Бая долар играе преди 4 години
Ясно е защо "обискират привърженици на Навални из цяла Русия" - прибират им ДОЛАРИТЕ ...
39
7
 
16
 
! Отговори
джо преди 4 години
Те това е Руския Паси. Където не го сееш там никне. Ако се кандидатира нормално, но той никога не прави това , ще видите тогава какви проценти има. Човека е пълно ЛАЛО и единствения му коз е постоянно да го арестуват, да е репресиран ,все да е в медийната вълна. При нашите условия това са партиите от типа ВМРО,НФСБ,АТАКА и други които минаха по техния път. Скандали , пререкания, закани а в крайна сметка никакви реални ползи за народа.
38
0
 
7
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
За демокрацията на една страна се съди по броя на библиотеките,училищата,университетите,болници и т.н.! Това,което държавата прави за "демоса".Също да защитава този демос, от вредни външни посегателства(така наречени "пети колони").Много либерални демократи у нас не са наясно що е това истинска демокрация.И няма как да знаят,те са закърмени от НПО-та и фейки нюз ежеднвно.Някой обръща ли внимание за държавата,която е построила 900 затвора ,напълно готви(засега празни) със съответните служители?
37
7
 
13
 
! Отговори
мдааа преди 4 години
Май в Русия има много повече русофоби отколкото в България?
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде чувства Той заплаха, в собствения си дом?
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 32Виж предния пост за другите "грешки на клавиатурата". Не е от клавиатурата, а от задклавиатурното устройство :))))
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 31Шоуто беше направено там защото Руската православна църква агитираше за Путин! Като протест и не е било "софт порн", дори не знаеш какво е това. А, и се научи да пишеш грамотно. Пише се "мюсюлмани" не "мюсУлмани", пише се "осъдени", не "Усъдени", пише се "осъдени по", а не "осъдени под". Такива хора като теб, които изкривяват информацията, са неграмотни и не знаят за какво говорят ще наставляват останалите!!!
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха-ха.............че за какво да ги обискират? Тия на изборите НИЩО НЕ СПЕЧЕЛИХА!!!! Ха-ха-ха..............след "Единна Русия" втори са КПРФ.........ТОЕСТ КОМУНИСТИТЕ!!!! А тия сроски от-репки даже 3 гласа не можаха да спечелят!!!! Бравос..........Русия се развива добре, явно западенския джендъризъм не можа да я обърка!!!! Да му мислиме ние! Всъщност, мисленето не е силната ни страна............щом свинар ни е бил цар!!!!!! За сега да не говорим!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пустата му клавиатура....Написах/щракнах "усъждам", правилно е осъждамСори колеги, ама случва се!-)))))
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То в Русия всеки критикуващ властта завършва в затвора - да си спомним Пуси Раят.----------Хайде, да си спомним Пуси Райът и защо бяха арестувани!!!Това бяха четири никому неизвестни Пусита, които влязоха в православен храм и устроиха " софт порно шоу"!, за което бяха и усъдени под закона за Хулиганство (никакви политически обвинения)Защо например Пуситата не устроиха подобно шоу в мюсулмански или юдейски храм???Щото знаеха, че няма да излязат живи!!!!!!Пусита, ама не са прости, нали!!
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи американци и англичани си умират да се бъркат във вътрешните работи на Русия с хора като Навални, а иначе пищят от руска намеса в техните избори. Ето това са евроатлантически ценности, ако някой още не е разбрал за каква защита на човешките права иде реч.