Skoda Kodiaq

Hyundai с екзоскелет за улеснение на работниците

Hyundai с екзоскелет за улеснение на работниците

Hyundai с екзоскелет за улеснение на работниците

Реклама Nissan X-Trail
Hyundai Motor обяви, че компанията е разработила нов екзоскелет- Vest EXoskeleton (VEX), който обещава сериозно намалява на натоварването на носещите го работници, работещи във височина по време на техните смени.

От Hyundai споделят, че разработката на компанията е с до 42% по-лека в сравнение с тази на конкурентните й продукти, като за целта не разчита на батерии, а многоточкова система за асистиране с пружини. Новият екзоскелет на компанията тежи само 2.5 килограма, може да се регулира като размери за различни телосложения, а самата асистенция на натоварването може да се регулира на шест степени, с максимална такава от 5.5 килограма.

От Hyundai Motor анонсират, че VEX предлага допълнилна сила, в резултат на което намалява натоварването, повишава мобилността и многоприложимостта на работа за онези от работниците, които работят изправени и повтарят многократно или за дълго операции с протегнати ръце.

От автомобилната група имат планове за въвеждането на VEX в производствените си комплекси по целия свят, както и пазарното му лансиране от декември тази година. Прогнозната цена е за такава с до 30% по-ниска от тази на конкурентните й продукти (около 5000 долара). Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус

Автомобилният парк на Европа старее

Мар 28, 2024
Авто Новини Авто глобус Безопасност | Safety

Как да се спасите, ако колата ви потъва под вода? - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Alfa Romeo Chrysler Citroen Dodge DS DS Automobiles Jeep Lancia Maserati Opel Peugeot Vauxhall

Stellantis с нова стратегическа инвестиция

Мар 28, 2024