5G мрежите на ход! Освобождават честоти за тях

Покритието трябва да бъде по територия, а не само по население
31
5G мрежите на ход! Освобождават честоти за тях
Снимка: архив, Ройтерс

Освобождават се честоти за изграждането на 5G мрежи. Това предвижда приетото днес решение от правителството за изменение и допълнение на Националния план за разпределение на радиочестотния спектър.

Така Комисията за регулиране на съобщенията може да предприеме действия по предоставяне на операторите на радиочестотен спектър в обхват 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, необходими за изграждане на 5G мрежи.

Те следва да осигурят висока скорост на обмен на данни при пълно покритие на страната по територия, а не само по население.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Veikko преди 4 години
Аз съм финландец, ама вие българете биете ***. За къф ви е 5G ? Къде ше си го ръгате ? Поздрави от Финландия.
28
0
 
1
 
! Отговори
А ко ние? преди 4 години
и после що шапката не ми става да не би главата да ми расте или пък е от 5g антената до къщата :D
27
1
 
4
 
! Отговори
Инж преди 4 години
Снимката е некоректна. Епъл изостават технологично от години. Пуснаха една година след водещите компании 3Г, 4Г и сега с поне година занъснение - 5г. След година-две може и да сложите продукт на Епъл в статия за 5г, но дотогава е неудачно.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДидоТова означава станции разположени още по на гъсто, което означава още повече облъчване. А честито!ми върви да целуваш козите на село и няма да те облъчват.
25
2
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
25 гигахерца??! Колкото е по-висока честотата, толкова повече се влияе от стени, прегради, листа ако щете. Това означава станции разположени още по на гъсто, което означава още повече облъчване. А честито!
24
1
 
12
 
! Отговори
5 G преди 4 години
Абсолютно необходимо е ! Населението е толкова затъпяло, че има нужда от още по- бърза скорост за изпращане на емотикони и лайкове. Важно е, пък и никой не е гледал протестите е САЩ от преди година срещу 5 G , хората там се обосновават добре, но има едни пари да се вземат.
23
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките инженери в този форум. Разбират и от здравни въпроси и от технически. Само капацитети. Всеки плюе по всичко и никой не влага мисъл. Един говори за микровълнови печки, а друг за сателити. Всички тези честоти и сега се ползват. Съветвам всеки койро няма представа от това да си чете и да не пише глупости. Да си дръпне захранващия кабел от рутера, за да не бъде облъчван от него допълнително. Да си построи една кошарка със ситна мрежа и да не излиза от нея. Така няма да бъде облъчван
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък ние Българите не може ли веднъж да прескочим и напрау да почваме с 6G? Аз искам един 4к филм от 100 гига да го свалям за не повече от 1 минута, нищо че нямам устройство с хардуер кето да поддържа дадената резолюция. И искам като гледам видеа в нета онлайн, да пляскат на хипер бързи обороти, чак да отворят черна дупка и да се пренесат на друга галктика - един вид между-галактически имейл, за да си лфим с братоците от съзвездието Малко Пате, че скоро няма как да се видим.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсата на открити доказателства, че нещо е вредно, не е доказателство, че това нещо е безвредно. Така цял 20-ти век военните ползваха алуминиеви канчета, тенджери и манерки, а сега се оказа, че всъщност алуминият е опасен и сега минаха на стомана или титан. След 100-200 години ще установят, че смартфоните, ГМО растенията и други неща са вредни. И въпросът е какви ще са щетите дотогава.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нека бъде 5G !
19
0
 
9
 
! Отговори
6 GD преди 4 години
Идват избори, освободете местната администрация, а после и парламента.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм се и съмнявал! Браво!Няма топки в това правителство, само разтворени ануsи!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При положение че 4-g мрежата е достатъчно бърза, изниква въпроса защо се въвежда тази 5-g мрежа, която доказано убива птици и предизвиква радиация???От нея ще страдате всички - депутати, министри, жируналисти, Пеевски, Боко, и пр. Радиацията не подбира кого да облъчва.Даже аз в забутаното ми село, ще бъда по-малко облъчен отколкото вие в Софето!Защо го правите?
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Които разбират от електроника знаят какво означават тези честоти в гига херцовият обхват. С такава честота работи спътниковата телевизия, но никога нее използвана в наземно мащабно облъчване а само за военни цели. Може би някой разбирач ще ни осветли по въпроса и ще ни каже че тези честоти са безвредно.
15
2
 
20
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
Е тва е! Още работа за лекарите от Ракова болница. После пак ще ви обясняват, че Чернобил ви трови 35 години след инцидента. Не е 5G, не са урановите бомби от Сърбия. Нищо че падаха и в Горна баня. Лошите руснаци, нищо че са украинци, пак са виновни. Чернобил е! Чернобил е!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дано да ви се изпържат мозъците с тия 5г мрежи
13
3
 
13
 
! Отговори
Panow преди 4 години
До АнонименНе мисля, че ще д ае от 5Г-то специално, по-скоро щот са крави... а иначе да, твърдо съм против още микровълнови печки. Да не говорим, че си карам на 4г, и ми е достатъчно бързо.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че кво му е на 3G-то?
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто са пуснали 5G в Холандия и кравите са спрели да снасят яйца
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не почнем да мятаме кабели през терасата съмняваме народа сие свикнал на кабел