Ще опустошат ли Facebook фалшивите китайски профили?

Коментарът на Брет Бруен, президент на Global Situation Room Inc.
11 сеп 2019 22:00, Александър Попов
15
Ще опустошат ли Facebook фалшивите китайски профили?
Снимка: Reuters

Китай от доста време разработва способности за дезинформация, но повечето анализатори очакваха да ги активизира и да остави Русия да поеме вината за подобни действия. Това твърди в свой коментар Брет Бруен, президент на Global Situation Room Inc., цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Ресурсите на Китай значително надминават тези на Русия и страната може да комбинира не само информационните си способности, но и тези за влияние.

В допълнение към търговското и икономическо влияние, информационните дейности на Китай биха могли нанесат огромни вреди не само на пазарите, но и на политическите разговори.

Целият коментар на Бруен вижте във видеото тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
линукс преди 4 години
До 12 (-_-)Вземаш Linux Mint и усещаш красотата и бързината на свободната ос.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12Ъъъ ... ок.
12
2
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Не знам дали разбирате и от какво точно, но практически 95,00% от електрониката се произвежда в Китай. Съвременните софтуерни продукти са абсолютно извращение спрямо хардуера, който 'обслужват'. В крайна сметка имаме софтуер за софтуера, защото разбираш ли им е прекалено сложно на повечето народ.. В резултат на което нещо което трябва да лети - пълзи и заема хардуерен ресурс в стотици пъти по-голям от колкото е необходимо..
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е га ви не погине социалката....
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може да говорим за технологии и някакви неграмотници веднага почват да се перчат с Китайските ТЕЦ-ве. Софтуер пич, софтуер. Дори и ТЕЦ-вете се задвижват със софтуер.Китайците може да са много грамотни с 133848х77293=?, но в изработката на софтуер са пълен резил, не им е в гените, както на нас... .Навремето Японците крадяха технологии, сега е ред на Китайците, но скоро и те ще отшумят. Технологиите са измислени от белият човек, които са му заложени в кръвта.Геном пичове, геном...
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците ще са силни, докато има кой да им купува ***. Като спрем - загиват. Аз Хуйвей не купувам.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайските ТЕЦ-ове на въглища ли са или на газ. Ако са по-мръсните - на въглища, ще кашлят, ама ще имат ток. Ако са на газ - зависими са от Газпром.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до КокоДА, да, така е. Китайците могата да сринат пазара на нискокачествените стоки и нищо повече. Когато започнат да произвеждат Софтуер, чак догава могат да бъдат признати за технологична сила, но първо трябва да започна с подмяна на Мандарина. Иначе Хуйвей, да му мисли за в бъдеще, че нещо в п30-ките, нито пуснаха тяхна ОС, която се оказа ( пълен фалш). Нито, ще използва на пълни обороти западния софтуер.Китаците наистина са номер 1, но в изработката на бъклюци в световен мащаб
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всъщност не. Най-големия тец е в южна корея, втория е китайски, третия в полша, и после до 10ката все китайски бяха
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Най-големите вец и тец и фотоец са в китай.Как русия ще ги остави на тъмно?
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Коко"Абе добре, че Китайците са миролюбиви, защото биха могли да сринат света."Аааа без това "Ми те, ако всеки *** китай фани пу идна сопа малииииииии" ...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Проблемът е, че бавно, но славно отиват на там. Ако Русия спре тока на китай, засяга собствената си икономика, а не само китайската. Ще има много лош домино ефект и утре в ейч ен емЪ една тениска ще струва 200 лева.
2
4
 
5
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Няма как да сравнявате Китай с Русия. В нито едно отношение. Китай е империя, Русия е сила, но... Абе добре, че Китайците са миролюбиви, защото биха могли да сринат света. Жалки са ми русофилите в такива дискусии.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бля-бля-бля, бъл-бъл-бъл.На са решили руснаците, не са оставили на тъмно цял Китай. Това, че целият свят се е вкупчил в икономиката им зареди евтината работна ръка, не значи, че са водеща сила на техологичния пазар.Хайде стига сте прекалявали с пропагандите! Тръгна се от фейскютюка и статията завършва в 360 градуса обратна посока.