5 навика, които не са толкова здравословни

Ежедневна употреба на зъбен конец
11 сеп 2019 20:22, Михаела Лазарова
1
5 навика, които не са толкова здравословни
Снимка: istock

Когато се стремим да направим начина си на живот по-здравословен, първото, което променяме, е храненето. След него се обръщаме към движението, пиенето на достатъчно количество вода, започваме да следим теглото си, намаляваме драстично приема на калории, за да отслабнем.

Тези и още други на пръв поглед полезни навици, които много хора имат, всъщност не са особено здравословни. Вижте защо.

Пиене на повече вода за здраве

Теорията за детоксикирането на организма и отслабването чрез прием на над 3 литра вода на ден е широко разпространена. Много хора пият огромни количества течности, за да подобрят здравословното си състояние. Прекаляването с водата обаче има вредни, понякога тежки последици. На тялото са необходими не повече от 2-2.5 литра вода на ден. Всичко над тази норма може да предизвика проблеми в нервната система, мускулатурата, кожата, да предизвика поява на целулит, да затрудни сърдечносъдовата функция.

Ежедневна употреба на зъбен конец

Почистването на междузъбното пространство е много важно, за да са здрави зъбите и венците ни. Но прекомерното ровене във венеца може да предизвика нараняване и навлизане на бактерии в него. Правете почистването умерено. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Цанко преди 4 години
Относно водата. А а хората които спортуват а? И хора, които извършват тежка физическа работа едва ли 2 литра вода е достатъчно.