Opel Stock

Луксозната марка Wey на Great Wall с два концептуални елкросовъра във Франкфурт

Луксозната марка Wey на Great Wall с два концептуални елкросовъра във Франкфурт

Луксозната марка Wey на Great Wall с два концептуални елкросовъра във Франкфурт

Реклама Peugeot 408
Wey – дъщерната луксозна марка на Great Wall се ползва с голямо уважение в Китай и e сред местните марки, които предлагат качествена продукция и сериозно се заглеждат в европейския и световен автопазар. Във Франкфурт кръстената на основателя на Great Wall марка представи едновременно два интересни модела.

Става дума за два различни концептуални електрически кросовъра. Първият е Wey X, който има два електромотора с обща мощност 435 к.с., което позволява на машината да се изстрелва от място до 100 км/ч за само 4,5 секунди. Първоначално пробегът на автомобила с едно зареждане беше обявен на 710 км, но малко след премиерата на колата през пролетта на автосалона в Шанхай цифрата беше намалена на 510 км, вероятно заради пресмятането й с по-реалистична формула. Главната техническа новост в колата е пълноценният автопилот от пето ниво. За евентуалните перспективи за серийно производство засега китайците мълчат.

Другата новост е Wey S. Неговият силов агегат предлага мощност от 349 к.с. Ускоряването от място до 100 км/ч става за 4,9 секунди, а пробегът с едно зареждане на акумулаторите е равен на 400 км. Тази машина също предлага ефектен дизайн, но не чак толкова футуристичен като на първата. Колата е доста по-близка до серийното производство и намеква определено за идващ сериен модел.

Определено може да се каже, че появата на компанията с двата й нови концептуални електрически кросовъра във Франкфурт е успешна и благодарение на яркия си дизайн концептите заслужено се радват на интереса на публиката. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024