Медсестрите пак на протест, исканията им не били изпълнени

Мястото на демонстрацията ще е пред Народното събрание
11 сеп 2019 11:30,
19
Медсестрите пак на протест, исканията им не били изпълнени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Медицинските сестри излизат на пореден национален протест днес. Мястото на демонстрацията им е Народното събрание.

Още по темата

Увеличения на работните им заплати бяха обещани през май от Министерството на здравеопазването, след като първите помощници на лекарите излязоха на протест пред сградата на правителството.

По-високите възнаграждения обаче все още не са факт. От министерството обясняват, че се налага нов срок, в който обещанието ще бъде изпълнено.

Според Мая Илиева, един от лидерите на протестите, това се дължи на факта, че Здравното министерство не може да финансира търговски дружества, предаде Bulgaria ON AIR.

"Белите престилки" ще продължат да се борят за исканията си, а именно - минимална стартова заплата, равна на две минимални заплати, отмяна на търговските дружества и учредяване на отделна съсловна организация, която да отстоява правата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
естествено че исканията няма да са им изпълнени излезе Величието и вика аз тук давам не знам колко си милиона ,като че си ги вади от джоба без дори да се замисли как се дават заплати .Трябва да е калкулирано в клиничната пътека колко се плаща за мед.сестрински грижи при положение че не калкулирано колко струва лекарската консултация какво очаквате -както във Варнеската Окръжна болница ще се разкрива Музей на нещо си а сестрите и лекарите работят на една простта заплата
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От личен опит казвам. Сестрите не заслужават и тези заплати които получават.По цял ден пият кафе и си говорят а на болните гледат като на нежелани навлеци.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Акция с политрук Перуката!
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПРИЯТЕЛЮ, ТИ ПИШЕШ ОТКРОВЕННИ ЛЪЖИ, НЕ МАНИПУЛИРАЙ, НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ- НАПИШИ ЗАПЛАТИ ПОЛИЦАИ И ТАМ ГУГЪЛЧО ЩЕ ТИ ДАДЕ ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА ТИЯ СЪС СРЕДНО И ТИЯ С ВИСШЕ. ТИ ЛЪЖЕШ И ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА ДАСКАЛИТЕ- 950 ЛВ Е ЗАПЛАТАТА НА СТАРШИ УЧИТЕЛ, НА МЛАДШИ ОЩЕ ПО НИСКА- ТИ ИМАШ НЕЩО ПРОТИВ ЗАКОННИТЕ ОТПУСКИ.....ПОЧИВНИТЕ ДНИ И ПРАЗНИЦИТЕ- ТИ СИ МНОГО, МНОГО ГЛУПАВ ХЕЙТЪР.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мед сестрите са найг заспалите хора в тази държава.На даскалите вече 5 пъти им увеличават залатите.Няма под 1380 лв чиста нетна заплата за даскал почиващ по 3 месеца лятото.Освен това почиващ и прив сички национални празници заедно със съботи и недели. Увеличиха 3 заплатите по 10% пъти на полицаите Съдиите и цялата държавна администрация.Сестрите през това време къде бяха кога ще се събудят или смятат още задълго да спят..полицай със средно образование взима над 1800-лв г-жи сестри в кома.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха, били им обещали но не го изпълнили, нещо ново?а едни там искат 1000лв минимална, плюнчат се а накрая нищо едно голямо НИЩО.
6
8
 
4
 
! Отговори
bat4oko преди 4 години
Няма да обиждате мед сестрите ей, *** съм 3 сестри- 2 руси и една черна и мога да заявя че няма по-сладки от тях. Влагат се и знаят какво правят, къде да барнат. Евала
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако... 1989 година знаех черната прогноза за професията медицинска сестра и бъдещето на здравеопазването , образованието и културата ..Никога не съм вярвала ,че е възможно злото е по- силно и по могъщо от доброто.
4
12
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Сестрите са мероприятие на комунистите.Опитват се да създават смут и напрежение Утре ще излязат и платени *** подготвят и безредици Полицията трябва да е безкомпромисна.В паника са края им се вижда.
3
9
 
7
 
! Отговори
учуден преди 4 години
нали щяха да напускат масово, да отидат в чужбина където ги чакали с нетърпение?! направиха си търговски дружества, видяха че лапачката не е сигурна, и сега искат държавата да ги поеме на хранилка! благородна професия, няма спор, но когато го обърнеш на печалбарство, е отвратително! всеки знае къде те гледат като отидеш на лекар!
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно гербавите ще им изпратят куките, та да ги потрошат с палките.
1
3
 
10
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Абе тия сестри много улави. Пролетта протесваха, обещахме им светло бъдеще и те се хванаха на лъжата. Сега пак ще протестват ама като прекарани и оправени вече от нас, хи-хи ...