Lasurit eshop

Автомобилен салон Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

Автомобилен салон Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

Автомобилен салон Франкфурт 2019: Световна премиера за серийния Honda e

Реклама Skoda Stock
• Honda обяви следващите етапи от стратегията си Electric Vision
• Световна премиера за серийния Honda e
• Следващото поколение на Jazz само с хибридно задвижване в Европа
• Допълнителна информация за енергийните технологии на Honda
• Системата Honda Power Manager в реални условия от 2020

Honda разкри редица новости относно електрическото си бъдеще по време на пресконференцията на Автомобилен салон Франкфурт 2019. На първо място стратегическия план, наречен Electric Vision, предвижда 100% от европейските продажби на марката да бъдат на електрически автомобили от 2025 г. Първата крачка от програмата е вече факт в лицето на CR-V Hybrid, последван от представения през март на тазгодишния салон в Женева e Prototype. На изложението във Франкфурт за първи път Honda разбули и серийната версия на електрическия си модел.

„Днес, със световната премиера на Honda e ние правим следващата крачка напред по изпълнението на стратегическия план Electric Vision“, заяви Кацуши Инуе, главен оперативен директор и президент на Honda Motor Europe. „Уникален електрически автомобил с ненадмината динамика и свързаност от ново поколение, какъвто само Honda може да произведе, подчерта той.

Подробности за следващото поколение на Jazz на свой ред разкри Том Гарднър, вицепрезидент на Honda Motor Europe: „През 2020 Honda ще представи Jazz от нова генерация и днес можем да потвърдим, че този модел ще бъде лансиран в Европа само с хибридно задвижване“.

Електрическата стратегия на Honda не приключва само с автомобилите. Още на изложението в Женева японският производител потвърди намерението си да навлезе в енергетиката с пълна гама от решения за зареждане и управление на електроенергията. На салона във Франкфурт марката демонстрира технологии, които биха помогнали за зареждане на автомобила с електричество в закрит гараж или на улицата.

Honda Power Charger

Тази технология е подходяща за обслужване на електромобили на закрити паркинги. Системата се състои от зарядно, което може да бъде монтирано на стената, или на стойка, и е с максимален капацитет от 7,4 кВт (eднофазно захранване) или 22 кВт (трифазно захранване). Уредът ще позволи на собствениците на Honda e да заредят автомобила си на 100% за 4,1 часа при 32-амперово захранване, значително по-бързо отколкото това би станало през стандартен контакт.

Зарядно и за градска среда

Липсата на инфраструктура е една от големите пречки за шофьорите на електромобили в градска среда. Honda си партнира със специалистите от Ubitricity. Повечето точки за зареждане от този тип се намират в населени жилищни зони, където автомобилът остава паркиран цяла нощ и съответно се зарежда през това време.

Прототипът Honda Power Manager

Прототипът Honda Power Manager е двупосочна система, която свързва електромобила с „умна“ електрическа мрежа. Това позволява интелигентно и балансирано събиране и разпределение на електричеството между автомобила и мрежата и използването на възобновяеми източници на енергия.
Така при необходимост от допълнително електричество в дома ви, автомобилът сам по себе си може да се превърне в източник на ценната енергия. Когато зарядът му спадне, той отново може да черпи енергия от мрежата.
Тази двупосочна система е разработена съвместно от Honda и EVTEC. Системата Honda Power Manager ще бъде тествана в реални градски условия още от 2020 г. от общините в Лондон, и пробните EVTEC устройства ще послужат за зареждане на автомобили и сгради.

Новите услуги на Honda от 2020 г. във Великобритания и Германия

Honda потвърди на изложението във Франкфурт, че още от 2020 г. ще въведе новите си енергийни услуги на пазара, за да улесни бъдещите собственици на Honda e. Първоначално това ще се случи във Великобритания и Германия, а по-късно и в други европейски държави.

*Източник: www.honda.bg Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Aston Martin

Aston Martin DBX707 – SUV с ултралукс, V8, 707 к.с. и 900 Нм!

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Електромобили Peugeot

Peugeot E-Expert фейслифт: старт на поръчките

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Електромобили Opel Seat

Opel разкрива зашеметяващото следващо поколение Grandland SUV

Апр 25, 2024