Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2019 10:58 - Воините,които....
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 499 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Воините на светлината и техните битки 
 
  Воини на Светлината

Познавам такива хора. Знам колко им е трудно да имат изключително чувствителни енергийни тела, които постоянно откликват на влиянията от Невидимото. Тъй като страданието им изглежда напълно безпричинно, те не знаят какво да направят, за да го спрат. Когато преживяванията идват от архетипните пластове на човешката психика не можем да направим много, наистина. 

Въпреки това има едно нещо, което ще им помогне по-лесно да носят кръста си. Това е безличностният подход, т.е. състоянието без „его“. Когато не приемат лично това, което им се случва, те ще продължават да вървят под небето, подгизнали от студения дъжд и постоянните бури, но ще бъдат като дърветата в гората, които също ги вали, но не се оплакват. Ще продължат да вършат ролята си на алхимици в най-дълбоките слоеве на психичното, знаейки, че дори и да нямат контрол, могат да имат смирение. 
Именно то ще ги доведе до заветния бряг.
 

Воини

Воин е този, който води битки. Всъщност именно това е нещото, което тези хора са били, преди да им се случи амнезията. Воини. Били родени с една от първите вълни на Големия творчески взрив, който избухнал във Вселената.  И тъй като в началото били много близо до Първоизточника, те се чувствали изцяло светли. Не знаели, че тъй като техният Небесен баща е и Светлината, и Тъмнината едновременно (защото Той е Всичко, Което е!), в момента на раждането на техния светъл Аз, бил създаден и техния тъмен Аз. Когато се родили, те познавали само своята светла част. Чувствали се силни и свързани с всичко останало. Не знаели какво е страх, защото били потопени изцяло в неговата противоположност – чистата любов. Не знаели какво е ограничение, защото животът за тях бил само безкрайни възможности.

 

Слизане по стълбата

Тези от тях, които все още не са успели да си спомнят кои са те и защо са тук, все още продължават да водят своите уморени битки със себе си и с живота. И понеже тези битки не могат да премахнат страданието, а само го усилват, те често се отчайват. Но ако си спомнят, най-накрая ще узнаят как да променят нещата. Именно затова спомнянето е толкова важно. То ги връща към целта на техния живот на Земята – да срещнат тъмнината в себе си. Тогава без борба, но с разбиране ще успеят да излязат от капана на дуалността в материалното измерение.

 

Обгръщащите тъмнината

Вероятно по-подходящото име за тях не е „воини на светлината“. Вероятно по-точно е да ги наричаме „обгръщащите тъмнината“. Защото именно те са тези, които първи са се гмурнали в нея, разпознавайки огромните възможности за духовна алхимия. Свободата, хармонията и радостта, които те усещат, излизайки от махалото на дуалността, е толкова огромна, че нищо от външния свят не може да се сравни с това. Едва тогава ще разберат, че именно то е било онова дълго търсено специално чувство, което да ги изпълни отвътре.

Но първо е спомнянето за това коя е тяхната истинска цел на Земята. След това е преобръщането и слагането на каруцата зад коня. И едва след това животът ще потече за тях – по-лек и свободен от всякога.

Камелия  Хаджийска 

 image






Гласувай:
5



1. peperutka - Воинът на светлината знае какво иска. И не е нужно да обяснява.
07.09.2019 11:01

Воинът знае, че целта не оправдава средствата, пише Паулу Коелю във "Воинът на светлината". Защото не съществуват цели; съществуват само средствата, казва световноизвестният писател. Животът го е донесъл от неизвестното, за да го отнесе отново в неизвестното. Всяка минута е забулена в тази вълнуваща тайна: воинът не знае откъде е дошъл, нито пък къде отива. Но той не е на този свят случайно. И затова изненадите го радват, непознатите пейзажи го очароват. Много често той се страхува, но за един воин това е нормално. Ако воинът мисли единствено за финала, няма да е в състояние да забележи поличбите по пътя. Ако се концентрира само върху един въпрос, ще пропусне много отговори, които са около него. Затова воинът е всеотдаен.
цитирай
2. peperutka - имате ли дъжд / прекрасно е,нали...пречиства..
07.09.2019 11:14

Всички пътища на света водят към сърцето на воина; той се гмурва без колебание в реката от страсти, която пресича целия му живот.
Воинът знае, че е свободен да избере каквото пожелае; той взема решенията си смело, независимо и – понякога - с известна доза лудост.
Приема своите страсти и ги изживява пълноценно. Знае, че не е нужно да подтиска стремежа си към нови завоевания; те са част от живота и доставят радост на всички, които участват в тях.
Той обаче никога не губи от поглед трайните неща и връзките, заздравени от времето.
Воинът умее да различава преходното от устойчивото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528973
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031