Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2019 14:53 - Бой за Съединението с г-жа Захарова, говорител на Външно министерство на Руска федерация /опа, или беше Русия///
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 633 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 /колеги, относно скобата в заглавието, напомням, дето г-жа Захарова смей да твърди, че на 06.09.2019 г. България пренаписва историята си, заради което публикувам и тоя пост, поради което и не намирам за нужно да проверявам, дали госпожата е говорител на Русия или на Руската федерация, туй е все едно, мислим, че това е голям късмет за госпожата, от друга страна////, пък който знай вярното, да го напише тука/
Мислех, колеги, и ми беше скучно, докато обикалях из Фейсбук днес и лайквах снимките на лъва от паметника на Шипка и фигурите на Източна Румелия и Княжество България, съединени в литографията на художника, успях някъде във фейсбук да прочета нещо дори и за княз Александър, мисля, същия, чиято гробница беше тоалетна дълги години в центъра на София, а не за онзи другия владетел, върху коня, срещу парламента, за който руското правителство, в лицето на военното им министерство се чудеха колко пари да поискат тая пролет, не тоя, хехе, ама беше малко. 
Така беше, колеги, докато не видях интргуващото заглавие, в което се казваше, дето Руско външно, в лицето на г-жа Захарова, виден техен коментатор на въпросите с България от години, най-вероятно на ниво поне палковник,/вярвайте ми, аз ги надушвам тия работи!/ след оня гаф на тяхното Военно министерство, взе днес, та изтърси, че ний сме си пренаписвали историята, относно някакво споразумение, което важало като отбелязване на датировката няколко дни по-рано, и койето било отбелязано от наша страна, но от тяхна страна, било прието, като удар. Йоо, колеги, аз, като скромен председател на комисията по паметниците у нас, която всяка година отбелязва Големите Крамоли за руските паметници, чието възникване и развитие, в пълния вакуум на отношенията между двете страни, е научна дисциплина, обречена на провал, сега направо наострих уши. Удар? България удари Руско външно министерство, с някакво изказване, направено на някаква точна дата тия дни, и Руско външно, се принуждава, да търси файловете с историята ни, да задвижва колелата, колеги, чувате ли ги, същите тия колела, до които вървяха и българските, толкова години, добре ги познаваме... Леле, че и да се търсят някакви такива военни опити, да се наложи мнението на г-жата, койито не зная, как ще минат през тяхното Военно министерство, защото и те, се заиграха с тия паметници, мойе да им свърши бензина, тц, насред маневрата, льоо.... Аз зная, че сега мнозина биха поцъкали от нашите, биха казали : Айде, пак ше бутаме, ама не, колеги. Колко пъти, софийските шопи бутаха оръдията на руската армия през зимата на 1877 г., ген. Гурко е записал, как  с риск за живота си /е, все пак е война, и две страни се бият в тяхната земя, за тяхната свобода, но пък, честта си е тяхна, на шопите, също//, колцина български офицери станаха част от съдбата на руската армия след това, когато нейните ръководители водеха своите дипломатически мисии и своите войни, не искам, колеги, да пиша за учениците на руските офицери, които завършиха изграждането на българската армия, една от най-стабилните институции на новата  трета българска държава, и защитиха с всичко, което имаха, Съединението. 
Хихи, и днес, хората, които бяха в неразривна връзка с една от руските държави петдесет години, които се обучаваха там, се оказа, че са нанесли съкрушителен удар върху дипломацията на руската държава, което тя публично призна днес. Йоо,колеги, това ако не е ,повод за празнуване на Съединението, в което за пръв път, макар и като врази, участват и колегите от Руската федерация, аз друг повод по-голям не виждам! 
Един на нула за България срещу Русия, колеги, още веднъж, 135 години след Съединението! Еха, може би наистина, ние пренаписваме историята си, г-жо Захарова?////










Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Г-жо eloiz,
06.09.2019 15:44
Не разбрах какво е казала Захарова. Не сте го цитирали или преразказали, а нещо НАМЕКВАТЕ. Може би за руската реакция по повод заявлението на нашето МВънР, по повод изложба в руското посолство у нас.
Прощавайте, понякога ми се струва, че пишете в някакво опиянение, що ли, с много междуметия и препинателни знаци... Затова турям червен палец. Ако ми обясните, че греша, ще се извиня тук.
цитирай
2. blackpredator - те
06.09.2019 16:58
"учениците на руските офицери, които завършиха изграждането на българската армия",
майор Атанас Узунов, майор Олимпи Панов, капитан Георги Зеленогоров, подпоручик Кожухарски, подпоручик Димо Тръмбешки, подпоручик Енчев, подпоручик Божински,
бяха разстреляни от дядовците не на Захарова, а на Захариева

тая история не мое да се пренапише..
цитирай
3. eloiz - Г-н КрумБелосвет,
07.09.2019 17:10
прав сте. Тук съм пропуснала да дам линк към статията. Точно казано. И благодаря за палеца, от време на време се въодушевявам, пропускам и добре, че има честни хора, та ми напомнят. Със здраве и с пожелание за хубав ден!
/Опа, точно за тази статия ставаше въпрос, за която вие споменавате - ето я - https://www.dnes/rusia/2019/09/06/zaharova-bylgariia-se-zanimava-s-prenapisvane-na-istoriia.422037///. Аз лично, ходих да се изкажа и в подобна статия в дир. бг.
цитирай
4. eloiz - Черен хищник,
07.09.2019 17:13
Не познавам лично нито г-жа Захариева, нито дядо й, та не съм наясно, кой кого е разстрелял. Съзнавам, дето вие употребявате метафора, но пък в случая, сте употребили и лично име, което не е добре. А за г-жа Захарова, като за колега полковник, пък изобщо нищо не може да се каже, освен това, което тя самата казва. То говори достатъчно за нея.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651906
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031